عمل بینی استخوانی | جراحی بینی استخوانی | قیمت عمل بینی استخوانی

عمل جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی یکی از رایج ترین و شایع ترین جراحی های پلاستیک و زیبایی میان زنان و مردان ایرانی محسوب می شود که اگر چه با هدف زیبایی و داشتن ظاهری متناسب میان مردم باب شده ، اما در صورتی که این جراحی با همراهی و مشاوره یک جراح و پزشک متبحر و با تجربه انجام شود.
فاین فیس
فاین فیس

عمل بینی استخوانی

جراحی بینی یکی از رایج ترین و شایع ترین جراحی های پلاستیک و زیبایی میان زنان و مردان ایرانی محسوب می شود که اگر چه با هدف زیبایی و داشتن ظاهری متناسب میان مردم باب شده ، اما در صورتی که این جراحی با همراهی و مشاوره یک جراح بینی خوب و با تجربه انجام شود، می تواند بسیاری از عارضه ها و اختلالات موجود در بینی از قبیل قوز بینی، افتادگی نوک بینی و یا زاویه دار شدن آن، بزرگ بودن حفره های بینی و دیگر اختلال های شایع بینی را برطرف کند.

بررسی بینی استخوانی

در کل افراد در جامعه بینی ها را به دو دسته استخوانی و گوشتی تقسیم می کنند. بینی هایی که غضروف و استخوان محکمی داشته باشند در دسته بینی استخوانی قرار می گیرند. در بینی استخوانی معمولا یک برآمدگی یا غوز روی بینی وجود دارد. همچنین در این بینی ها معمولا پوست بینی نازک تر از بینی های گوشتی است. برخی بینی ها از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده است که به آن ها بینی نیمه استخوانی یا غضروفی نیز گفته می شود.

علل غوز و برآمدگی روی بینی

قوز بینی

برآمدگی های روی بینی استخوانی می تواند به علل مختلفی به وجود بیاید که این علل در ادامه آمده است:

۱) عوامل ارثی

به صورت ژنتیکی و مادرزادی ممکن است بینی استخوانی و غضروفی به ارث برسد. در این موارد با رسیدن به سن بلوغ بزرگی بینی نمایان می شود.

۲) عوامل محیطی

بینی ممکن است به علت های مختلف و بر اثر ضربه دچار مشکل شود . عواملی مانند تصادف، ضربه در ورزش می تواند منجر به شکستگی بینی شود که در این موارد معمولا همراه با شکستگی، مشکلات تنفسی نیز برای فرد به وجود می آید.

بینی استخوانی

به طور کلی بینی متشکل از 3 لایه اصلی می باشد.

لایه اول، یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل می باشد.

لایه دوم، اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.

لایه سوم، لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار دارد.

بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند.

رشد بیش از حد غضروف بینی در اثرعواملی نظیر وراثت و وارد آمدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است.

ویژگی بینی های استخوانی

از لحاظ فرم ظاهری دارای قوز می باشد.

دارای پوستی نازک است و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشد.

از بافت و غضروف مستحکم برخوردار می باشد.

روش های انجام عمل زیبایی بینی استخوانی

با توجه به نوع بینی عمل زیبایی بینی استخوانی به دو شکل بسته و باز انجام می شود.

عمل بینی به روش باز

عمل رینوپلاستی باز برای ایجاد تغییرات اساسی در ظاهر بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در طول این جراحی، جراح با برش تیغه و پره های بینی می تواند با جزییات بر روی آناتومی بینی کار کند. از فواید این روش می توان به تسلط کامل جراح به غضروف و ساختار بینی اشاره کرد که کنترل و دقت وی را دوچندان می کند.

عمل بینی به روش بسته

در عمل بینی بسته تیغه بینی برشی ندارد و برش ها در داخل بینی انجام می شود. در ادامه مانند روش باز استخوان از غضروف و استخوان جدا می شود تغییرات مدنظر اعمال می شود. از مزایای این روش می توان به عدم ایجاد زخم بر روی تیغه بینی، زمان کمتر جراحی، تورم کمتر و بهبودی سریع تر اشاره کرد.

در نهایت جراح شما با توجه به نوع بینی تصمیم می گیرد که کدام روش برای انجام جراحی بینی شما مناسب است.

درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی

انجام جراحی بینی استخوانی به دلیل پوست نازک تر بینی استخوانی به مراتب از جراحی  بینی گوشتی آسان تر است. البته باید در نظر داشت بینی هایی که از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده اند کار جراح را سخت می کنند اما در کل می توان گفت جراحی زیبایی بینی استخوانی از نوع گوشتی آسان تر است و نتیجه مطلوب تری به همراه دارد.

به بیان دیگر می توان گفت هر قدر استخوان و غضروف های محکم بینی بیشتر باشد احتمال اینکه فرد به نتیجه دلخواه خود برسد بیشتر است اما نمی توان درصد دقیقی به بیمار برای موفقیت بینی استخوانی اعلام کرد.

برگشت پذیری جراحی بینی استخوانی ؟

بازگشت برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی های استخوانی بسیار به ندرت رخ می دهد.رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از قبیل نخوردن ضربه به بینی در دوره بهبودی، چسب زدن به بینی، نخوابیدن به پهلو هنگام خواب به مدت محدود و غیره در کوتاه تر شدن دوره نقاهت و نتیجه ایده آل از جراحی بینی موثر می باشد.

چسب زدن به بینی

چسب زدن به بینی استخوانی بعد از عمل

در جراحی بینی استخوانی، مدت زمان توصیه شده جهت چسب زدن به بینی 4 هفته می باشد. در این مدت می توانید یک بار یا حتی دو بار در هر هفته به مطب پزشک، مراجعه نمایید و خود دکتر شخصا چسب بینی شما را می زند تا نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایرادات خودتان در چسب زدن را رفع کنید.

در جراحی بینی گوشتی، مدت زمان بیشتری حدود 6 الی 8 هفته، جهت چسب زدن توصیه می شود تا تورم بینی را به حد کافی کاهش یابد و بینی به فرم دهی بهتری برسد. در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید.

یک نوار چسب 10 سانتی تهیه کنید، به صورتی که وسط نوار روی قسمت پایین بینی باشد نوار را روی بینی قرار دهید سپس دو طرف چسب را به سمت بالا بکشید تا کناره های بینی را به صورت مستقیم در بر بگیرد. این عمل را مجددا انجام دهید.

در مرحله بعدی نوار چسب های کوتاهتری به اندازه حدودا 4 الی 5 سانت بردارید  تا روی بینی را پوشش دهد. به ترتیب 4 الی 5 نوار چسب را از نوک بینی به سمت بالا  و روی تیغه بینی بچسبانید به گونه ای که همدیگر را پوشش دهند.

قبلا اشاره نمودیم که در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید و تنها با کمی فشار چسب ها را روی بینی بچسبانید.

برخی پزشکان توصیه می کنند جهت فرم گیری بهتر بینی، با فشار زیادی چسب بینی را بچسبانید و یا  این که چسبی که در پایین بینی قرار می گیرد بینی را کاملا به سمت بالا بکشد که قاعدتا این درست نیست و در صورتی که مداوما  فشار زیادی به نوک بینی وارد شود و به سمت بالا کشیده شود در دراز مدت، احتمال افتادگی نوک بینی به مراتب بیشتر خواهد شد.

عمل زیبایی بینی استخوانی با لیزر

زمانی که حرف از عمل بینی با لیزر می شود، افراد عملی بدون خونریزی و درد را تصور می کنند و این یک ترفند برای بازاریابی در دنیای جراحی پلاستیک است. اما آیا می توان استخوان و غضروف های سفت بینی را با لیزر شکل داد؟ جواب به طور قاطعانه خیر است. از لیزر می توان برای اصلاح آکنه های بینی و یا ترمیم پوست آن بهره برد اما برای تغییر شکل بینی روش مناسبی نیست و اغلب پزشکان جراحی بر این عقیده هستند که عمل بینی با لیزر فقط جنبه بازاریابی و تبلیغاتی دارد و کمکی نخواهد کرد.

عوارض جراحی بینی استخوانی

هر عمل جراحی ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد . به همین دلیل سلامتی شما باید هم برای خودتان و هم جراح در اولویت باشد. عمل جراحی بینی جز کم ریسک ترین جراحی ها است اما عوارضی که در هر عمل جراحی می تواند رخ دهد شامل خون ریزی، عفونت، واکنش جانبی به بیهوشی و هماتوم (زمانی که خون زیر پوست جمع می شود) می باشد. به طور اختصاصی در عمل زیبایی بینی استخوانی، عوارضی مانند بی حسی، خونریزی بینی، ورم ، زخم داخلی بینی و آسیب به عصب بینی  می تواند رخ دهد. انتخاب جراح با تجربه و مناسب و تیم جراحی حرفه ای می تواند این عوارض را به حداقل برساند. همچنین مراقبت های قبل و بعد از عمل می تواند به کاهش حداکثری این عوارض کمک کند.

عوارض جراحی بینی استخوانی

هر عمل جراحی ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد . به همین دلیل سلامتی شما باید هم برای خودتان و هم جراح در اولویت باشد. عمل جراحی بینی جز کم ریسک ترین جراحی ها است اما عوارضی که در هر عمل جراحی می تواند رخ دهد شامل خون ریزی، عفونت، واکنش جانبی به بیهوشی و هماتوم (زمانی که خون زیر پوست جمع می شود) می باشد. به طور اختصاصی در عمل زیبایی بینی استخوانی، عوارضی مانند بی حسی، خونریزی بینی، ورم ، زخم داخلی بینی و آسیب به عصب بینی  می تواند رخ دهد. انتخاب جراح با تجربه و مناسب و تیم جراحی حرفه ای می تواند این عوارض را به حداقل برساند. همچنین مراقبت های قبل و بعد از عمل می تواند به کاهش حداکثری این عوارض کمک کند.

برخی عوارض کوتاه مدت بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی ممکن است رخ دهد که جای نگرانی ندارد و گذرا است:

۱) درد بعد از عمل

به دلیل تراشیده شدن استخوان و غضروف ها در عمل بینی بعد از عمل شما در نواحی مورد نظر دردی را احساس خواهید کرد. این درد کاملا گذراست و با مصرف مسکن هایی که پزشک برای شما تجویز می کند قابل کنترل است.

۲) ورم

یکی از رایج ترین عوارض جانبی رینوپلاستی ورم در اطراف چشم و بینی است. تورم در روزهای پس از جراحی بیشتر قابل ملاحظه است، اما بعد از حدود دو هفته کاهش می یابد. با این وجود مهم است که توجه داشته باشیم که بعضی از تورم های جزئی ممکن است تا شش ماه بعد از عمل جراحی بینی ادامه داشته باشد. نتایج نهایی رینوپلاستی یا جراحی بینی معمولا بعد از یک سال دیده می شود.

۳) کبودی

کبودی یکی دیگر از عوارض جانبی است که اغلب با عمل بینی استخوانی همراه است. میزان کبودی که به دنبال جراحی است بستگی به حساسیت بیمار و میزان عمل جراحی دارد. این کبودی معمولا در ناحیه اطراف چشم قرار دارد و می تواند تا ۱۰ روز طول بکشد. در حالی که کبودی نشانه ای از عوارض جدی تر نیست، شما باید وضعیت خود را در روزهای بعد از جراحی نظارت کنید. اگر چیزی غیر طبیعی به نظر می رسد، پزشک می تواند به شما در مورد اینکه آیا در کنار استراحت اقدامات دیگری برای بهبودی لازم است یا خیر کمک کند.

هزینه عمل بینی استخوانی

هزینه این نوع عمل بینی با توجه به نوع بینی و مهارت و تجربه جراح متفاوت است  و نمی توان هزینه دقیقی برای آن اعلام کرد لذا در جلسه مشاوره عمل بینی باید قیمت دقیق اعلام شود.