تعریف عمل بینی گوشتی:
بینی های گوشتی برخلاف اسمشان دارای گوشت یا عضله زیادی نیستند بلکه مشخصات زیر را دارند:
پوست ضخیم و چرب، مشخص بودن منافذ پوستی، پهن بودن ناحیه نوک بینی، زیاد بودن ضحامت پره های بینی، زیاد بودن پهنای قسمت تحتانی بینی، زیاد بودن ارتفاع پره های بینی از کنار، ضعیف بودن غضروف های بینی.
در مجموع این مشخصات باعث می شود بینی پهن و بزرگ بوده و مشخصات زیبایی مانند خطوط موازی ناحیه پشتی بینی، خطوط زیبایی ناحیه پره بینی و شکل باریک و مشخص نوک بینی مشهود نباشد.
در بسیاری از این افراد عرض پایه استخوانی بینی هم زیادتر از نرمال است.
البته هر شخصی که نوک بینی پهن دارد در گروه گوشتی قرار ندارد.
در برخی افراد پهنای زیاد نوک بینی ناشی از غضروف های پهن و محکم است و این افراد بر خلاف بینی های گوشتی پوست نازک دارند و نتیجه جراحی زیبایی بینی در آنها بسیار بهتر است.
جراحی بینی گوشتی
بینی گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروف ضعیف و نازک است.روش های قدیمی جراحی تاثیر مثبتی در نتیجه جراحی بینی گوشتی نداشته زیرا با تراشیدن غضروف ها و نازک کردن آن ها با گذشت زمان به فرم و حالت قبل باز میگشت.اما امروزه تقویت غضروف های بینی و استحکام ساختار آن همراه با فرم دهی به بینی انجام میگیرد که نتیجه آن بسیار مثبت و برگشت پذیری و افتادگی بینی گوشتی را به حداقل و یا حتی به صفر خواهد رساند.در واقع در این تکنیک جراحی بینی ، غضروف را از تیغه وسط بینی یا سپتوم برداشته و در قسمت نوک بینی قرار میدهیم تا موجب تقویت غضروف ها ی نوک بینی شود.
نحوه جراحی بینی گوشتی
باید این نکته را در نظر داشت که دقت به تناسب بینی با سایر اجزا صورت مخصوصا در بینی های گوشتی بسیار حائز اهمیت است.چرا که اگر بعد از جراحی بسیار کوچک شوند یا قوس بینی زیاد باشد مشکلات تنفسی در فرد ایجاد خواهد کرد.پوست بینی این افراد ضخیم و دارای غدد چربی است همچنین این بینی ها غضروف های ضعیفی دارند که دلیل حساسیت جراحی بینی های گوشتی همین ساختار ضعیف بینی است.
توصیه میشود بعد از جراحی بینی گوشتی مدت طولانی تری نسبت به جراحی بینی استخوانی چسب بینی باقی بماند.
بینی های گوشتی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد .
۱- بینی گوشتی با منافذ بزرگ غدد چربی
در برخی از مراجعه کنند گان که دارای بینی گوشتی هستند منافذ بزرگی دیده می شود که غدد چربی در زیر پوست آنها فعال است. استفاده از لیزر یا لایه برداری به همراه رژیم غذایی کم نمک به این دسته از مراجعه کنند گان توصیه میشود.
و اگر دکتر پوستشان دارویی برای کنترل چربی زیر پوست به آنها توصیه کرده باشد .پیشنهاد می شود عمل جراحی را تا شش ماه پس از قطع دارو انجام دهند .
۲- بینی گوشتی با غدد چربی کم کار
در دسته دیگری از مراجعه کنند گان غدد چربی فعالیت کم تری دارند. اما پوست بینی ضخیم، قرمز و براق است .
خوشبختانه عمل جراحی بینی در این گروه موفقیت آمیز است زیرا جراح در زیر پوست ضخیم آنها اسکلت محکم استخوانی ایجاد می کند و فرم دلخواه را درآ ن به وجود می آورد.
گاهی جراح فضای مرده را از بین میبرد و پوست بینی را به غضروف نزدیک می کند، تا از جمع آوری تراوشات و بافت اضافی در نوک بینی جلوگیری کند.
نکته مثبت بینی های گوشتی
پوشاندن ناهمواری های استخوانی به وسیله پوست ضخیم بینی گوشتی تنها نکته مثبتی است که در مورد بینی گوشتی می توان به آن اشاره کرد .
در حالی که این نا همواری های کوچک که در بافت استخوانی بینی استخوانی وجود دارد به دلیل اینکه معمولا پوست این نوع بینی ها نازک است .ناهمواری های جزیی پوشیده نمی شود و به چشم می آید.
برخلا ف تصور عموم بینی گوشتی دو باره به حالت اول بر نمی گردد اما فرو کش کردن تورم بینی در این بیماران بسیار طولانی تر از بینی های استخوانی است.
عمل جراحی بینی گوشتی در آقایان که پوست ضخیم تری نسبت به خانم ها دارند موفقیت کمتری دارد و در مشاوره قبل از عمل به آنها توصیه می شود انتظار بازدهی بیش از ۳۰ درصد را از عمل جراحی بینی خود نداشته باشند .
در نهایت بیماران با بینی گوشتی باید انتظارات معقول تری از پزشک جراح بینی خود داشته باشند، شاید نتیجه عمل جراحی بینی گوشتی هرگز مانند بینی استخوانی نباشد .
مراقبت بعد از عمل بینی گوشتی :
چسب زدن بینی بعد از عمل بینی مدت یک یا دو ماه می تواند از ایجاد پوست ترمیمی در زیر پوست ضخیم جلو گیری و نتیجه دراز مدت بهتری را ایجاد نماید.
در برخی بیماران از تزریق آمپول کورتون به صورت زیر جلدی در ناحیه بالای نوک بینی برای کم کردن ضخامت پوست بینی استفاده می شود این تزریق توسط جراح بینی انجام شده و ممکن است نیاز به تکرار داشته باشد.
البته به دلیل اینکه امکان نازک شدن بیش از حد پوست به دنبال تزریق کورتون زیر جلدی وجود دارد باید تزریق محلول رقیق شده و به مقدار کم توسط جراح بینی ماهر انجام شود.
چند تکنیک برای جراحی بینی های گوشتی
برای اینکه جراحی بینی برای افرادی که بینی گوشتی دارند موثرتر واقع شود و مشخصات بینی بهتر نمایان شود تکنیک های جراحی خاصی می توان به کار برد که عبارتند از :
پیوند غضروف به نوک بینی و پل بینی.چون پوست ضخیم است برای اینکه مشخصات نوک بینی و پل بینی بهتر نمایان شود می تواند از پیوند غضروف استفاده کرد
کاهش چربی در پوشش بافت نرم.نازک کردن دقیق و ماهرانه ی چربی های تشکیل دهنده ی بافت نرم ، به خصوص در نوک بینی می تواند به نمایان شدن مشخصات بینی کمک کند.
کاهش به اندازه و متناسب سایز کلی بینی.از آنجایی که پوست ضخیم به زمان بیشتری برای بهبود نیاز دارد بهتر است از یک روش اندازه گیری برای کوچک کردن بینی استفاده شود .اگر هنگام جراحی فاصله ی بین استخوان بندی بینی و پوست زیاد باشد احتمال به وجود آمدن اسکار یا گوشت اضافی وجود دارد.و در نتیجه بینی بیمار، نافرم و ناخوش آیند خواهد شد.
پشتیبانی ساختاری بینی.پوست های ضخیم به دلیل سنگینی نیازمند اسکلت بندی قوی تری هستند بنابراین خوب است که بتوانیم تعادلی بین کوچک کردن بینی و حفظ اسکلت بندی بینی برقرار کنیم. وقتی که پوست بینی سر جای خود بر می گردد، داشتن یک چارچوب قوی باعث می شود سطح بینی بهتر صاف شود.
جراحی بینی برای همه ی انواع پوست یک جراحی مشکل است. با این حال جراحی بینی برای بینی ها گوشتی (پوست ضخیم) نیازمند سطح بالایی از تخصص و تجربه است. جراح باید درک خوبی از میزان کوچک کردن بینی داشته باشد تا بتواند کیفیت نتایج را افزایش دهد.
چرا جراحی بینی گوشتی مشکل تر است ؟
کیفیت و ضخامت پوست یکی از عوامل تعیین کننده ی نتیجه ی نهایی عمل بینی است. و همچنین یکی از مواردی است که به سختی می توان پیش بینی کرد. در جراحی بینی بیشترین کاری که انجام می شود تغییر شکل غضروف و استخوان بینی است که اسکلت بندی بینی را می سازد.ما به روش های مختلف غضروف و استخوان بینی را تغییر می دهیم تا به شکل مورد نظر برسیم. در طول دوره ی بهبود هنگامی به نتیجه ی مورد نظر می رسیم که پوست و بافت نرم بینی به سمت چارچوب بینی منقبض شود . این فرآیند چند ماه طول می کشد. به همین دلیل است که شما نتیجه ی نهایی را تا هفته ها و یا ماه ها بعد از جراحی نمی بینید زیرا پوست و بافت نرم متورم است .
اقدامات پس از عمل جراحی بینی گوشتی :
- به منظور کاهش تورم و کبودی پس از جراحی بینی باید از کمپرس آب سرد استفاده شود .
- حتما می بایستی دارو های تجویز شده مانند آمپول های دگزامتازون را سر وقت استفاده نمود .
- ممکن است پزشک برای پیشگیری از سرماخوردگی قرص های سرماخوردگی تجویز نماید .
تفاوت بینیهای گوشتی و استخوانی
برای عمل بینی نظر چند جراح بینی با تجربه را بپرسید، با ساختار بینی خود آشنا شوید، رویکردها و روشهای عمل بینی را بشناسید. بینیها به دو دسته بینی گوشتی و استخوانی تقسیم میشوند. تفاوت عمده بین آنها پوست روی بینی است. پوست ضخیمی روی بینیهای گوشتی را میپوشاند، در حالی که بینیهای استخوانی پوست نازکی دارند و لایه چربی در آنها نیز بسیار نازک است.
بینیهای گوشتی شکل پذیرتر هستند، ولی کوچک کردن بینیهای استخوانی سادهتر است. برای عمل بینی به هر دو این موارد نیاز داریم، یعنی باید بتوان اطراف بینی را کوچک کرد که کار سادهای است و نوک بینی را شکل داد که کار دشواری است.
اگر تیغه بینی شما (ساختار غضروفی-استخوانی که سوراخ بینی را دو قسمت میکند) کج است یا انحراف دارد، حین عمل بینی میتوان آن را درمان کرد. علاوه بر این اگر برآمدگی پشت بینی زیاد باشد، جراح باید برای اطمینان از اینکه عمل بینی روی تنفس تاثیر منفی نمیگذارد، برخی فاکتورها را در نظر بگیرد.
عمل بینی در بینیهای گوشتی
یکی از چالش های عمل بینی ، بهبود نوک بینیهای گوشتی است.
این بیماران که اغلب مردان هستند، پوستهایی با منافذ بزرگ دارند که در اصطلاح پزشکی پوستهای چرب نامیده میشود.
در عمل بینی گوشتی و استخوانی، کسب نتیجه یکسان در بینی گوشتی دشوارتر است.
در واقع بینی گوشتی یک شمشیر دو لبه است، زیرا نقصها و عیبهای بینی را پوشانده و مخفی میکند، ولی از طرف دیگر پیشبرد فرآیند بهبود در آن دشوار است. ولی ناامید نشوید، زیرا همچنان میتوان با کوچک کردن اطراف بینی و شکل دادن نوک بینی به نتایج خوبی دست یافت.
در عمل بینی گوشتی استفاده از پیوند یا بافت اضافه برای تغییر ظاهر بینی و کوچک کردن آن سودمند است.
برای شکل دادن نوک بینی از مواد خاصی برای پر کردن آن استفاده میکنیم، در غیر این صورت بعد از عمل بینی ، نوک بینی تغییر شکل داده و دفرمه میشود. این پرکننده نوک بینی میتواند ایمپلنت یا از جنس خود بافت باشد. از غضروف گوش نیز میتوان استفاده کرد.
منبع: مجله پزشکی پوست، مو و زیبایی فاین فیس