عوارض و مشکلات پروتز سینه + راه های پیشگیری

عوارض پروتز سینه چیست؟

پروتز سینه از محبوب ترین جراحی های سینه در ایران است که بسیاری از خانم ها برای این عمل سینه، به بهترین پزشکان و جراحان زیبایی که در زمینه ی عمل پروتز سینه تخصص دارند، مراجعه می کنند. البته باید بدانید این نوع عمل با وجود زیبایی و نتیجه ی خوبی که دارد، به همراه خود عوارض هایی را در بدن شما ایجاد می کند که با رعایت یک سری از نکات شاید بتوانید آن عوارض را کاهش دهید. برای اطلاع از عوارض پروتز سینه و راه های پیشگیری از آن ها، با سایت فاین فیس همراه باشید.

فاین فیس
فاین فیس

پروتز سینه چیست

جراحی پروتز سینه

پروتز سینه از سری جراحی زیبایی پستان است که به دو روش ساب پکتورال و ساب گلاندولر به منظور تغییر شکل، اندازه و یا بافت سینه انجام می‌شود. در این جراحی، جراح سیلیکون، سالین و یا دیگر ایمپلنت‌ها را در زیر عضلات سینه ناحیه ساب فاسیال قرار می‌دهد و این ایمپلنت ها بسته به جنس و کیفیت به طور میانگین از ۷ تا ۱۲ سال عمر می‌کنند. در واقع می‌توان گفت که جراحی پروتز سینه یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در سراسر دنیا به حساب می‌آید.

دریافت لیست بهترین جراح سینه در تهران از سایت فاین فیس

ایمپلنت سینه چیست؟

ایمپلنت سینه نوعی پروتز پزشکی است که با هدف افزایش حجم و یا بازیابی شکل درون بافت سینه قرار می‌گیرد. این پروتز به طور معمول از ۳ جنس کلی تشکیل شده است.

  • ایمپلنت سالین یا نمکی

این ایمپلنت با محلول آب مقطر و نمک پر شده است و محلول آب نمک درون پوششی سیلیکونی نگه داری می‌شود. قابل توجه است که این نوع ایمپلنت قابلیت پر شدن با حجم‌های متفاوتی از محلول را داراست که سفتی و شکل سینه را تغییر می‌دهد. توجه داشته باشید که در صورت نشت محلول از داخل پوشش سیلیکونی، جای نگرانی نیست و محلول توسط بدن جذب و دفع می‌شود.

مزایا و معایب ایمپلنت سالین
مزایا معایب
برش کوچکتر  افزایش ریسک چین خوردگی و قابل لمس شدن
نیاز به بررسی و مانیتورینگ کمتر غیر طبیعی بودن در هنگام لمس
هزینه کمتر تاثیر بیشتر روی بافت سینه
___ احتمال ترکیدگی و نشت محلول
  • ایمپلنت سیلیکونی پر شده با ژل

پوششی سیلیکونی که با نوعی ژل سیلیکونی پر شده است. در این نوع خاص از ایمپلنت در صورت پارگی پوشش هم این شانس وجود دارد که ژل درون پوشش باقی بماند. قابل توجه است که بیمارانی که برای عمل پروتز سینه از این نوع ایمپلنت استفاده می‌کنند نیاز به بررسی بعد از عمل بیشتری دارند. نیاز است وضعیت این نوع ایمپلنت پس از کارگذاشته شدن توسط ام آر آی و اولترا ساند چک شود.

مزایا و معایب ایمپلنت سیلیکونی
مزایا معایب
احتمال چین خوردگی و لمس شدن کمتر نیاز به مانیتورینگ و بررسی
خطر خالی شدن خود به خود وجود ندارد پارگی بدون علامت
در هنگام لمس همانند سینه‌ی طبیعی می‌باشد هزینه بیشتر
_____ برش بزرگتر نسبت به ایمپلنت سالین
  • ایمپلنت کامپوزیتی جایگزین

سومین نوع ایمپلنت که موارد استفاده کمتری دارد ممکن است با رشته‌های پلی پروپیلن، روغن سویا یا مواد دیگر پر شود.

روش کاهش عفونت بعد از پروتز سینه

  1. حتما مصرف داروهای آنتی بیوتیک را راس ساعت مقرر و تا پایان دوره مشخص شده مصرف کنید.
  2. با مراقبت‌های ویژه و توجه به پروتکل‌های لازم در تعویض پانسمان، ریسک عفونت سینه را کاهش دهید.
  3. بخشی از این ریسک وابسته به عملکرد پزشک و محیط اتاق عمل جراحی است که باید توسط کادر پزشکی رعایت شود.

نظر پزشکان در عدم تقارن در عمل پروتز سینه چیست؟

در بعضی از افراد، عدم تقارن در سینه‌ها وجود دارد. بدیهی است که اگر پزشک متخصص بدون درنظر گرفتن این نکته اقدام به عمل جراحی کند و پروتز سینه را با سایزی یکسان در محل موردنظر قرار دهد، نتیجه عمل پروتز سینه دچار عدم تقارن می‌شود. در چنین مواقعی معمولا عدم تقارن طبیعی نیست و به دلیل عدم توانایی پزشک در محاسبه و درنظر گرفتن عدم تقارن اولیه سینه‌ها اتفاق افتاده است. در موارد نادری نیز، تورم در ناحیه سینه موجب بروز چنین شرایطی می‌شود. عدم تقارن حاصل از این شرایط، معمولا به مرور زمان در پروسه بهبودی کاهش می‌یابد و به طور کامل برطرف می‌گردد.

نشانه های بروز عفونت بعد از پروتز سینه

  • قرمزی پوست اطراف سینه
  • تورم غیرطبیعی که از بین نرود
  • حس سوزش

عوامل بروز عوارض پروتز سینه بعد از عمل

  1. این عوارض وابسته به تخصص و تجربه پزشک متخصصی است که عمل پروتز سینه را انجام می‌دهد.
  2. عوارض پروتز سینه به میزان جدی گرفتن مراقبت‌های بعد از پروتز سینه نیز وابسته است.
  3.  اگر پزشک متخصص را درست انتخاب کرده باشید و پروسه انجام جراحی پروتز سینه به بهترین شکل انجام شده باشد، ریسک بروز عوارض تاحد زیادی کم شده است.
  4. اگر آگاهی کاملی از مراقبت‌های بعد از پروتز سینه داشته باشید، باز هم می‌توانید عوارض پروتز سینه را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.

عوارض پروتز سینه خانم ها

  • خونریزی

برخی بیماران در فضای اطراف پروتز دچار خونریزی داخلی می شوند. این خونریزی اغلب بلافاصله پس از جراحی و در برخی موارد تا ۲ هفته پس از آن اتفاق می افتد. در اینصورت سینه سفت و متورم می شود و نیاز به جراحی دوباره دارد. طی این جراحی (لاپاراسکوپی) خونریزی متوقف شده و خون از محل تخلیه می شود. البته در این جراحی نیازی به برداشتن پروتز نیست. به احتمال زیاد بیمار پس از این جراحی در بیمارستان بستری نمی شود و تنها اثر کبودی روی سینه باقی می ماند. با این حال وضع بیمار به زودی بهبود یافته و این جراحی دوم روی نتیجه پروتز سینه تاثیر نخواهد داشت. به طور کلی احتمال عارضه ی خونریزی کمتر از یک درصد است.

  • عفونت

یکی از خطرناک ترین و مشکل سازترین عوارض پروتز سینه ایجاد عفونت است .عفونت اغلب دو تا سه هفته پس از جراحی ایجاد می شود که در این صورت نشان دهنده این است که پروتز سینه با مشکلی روبرو شده است. در صورت ایجاد عفونت، سینه حساس و قرمز می شود و ممکن است در ناحیه جراحی شده ترشحاتی به همراه داشته باشد. در صورتی که عفونت خفیف باشد، با مصرف آنتی بیوتیک بهبود پیدا می‌کند. اما در بیشتر موارد مصرف آنتی بیوتیک به تنهایی کافی نیست. در صورتی که عفونت بسیار زیاد باشد لازم است تا پزشک پروتز را خارج کند و پس از خارج کردن پروتز به مدت سه تا شش ماه نمی توان پروتز دیگری جایگزین کرد. زیرا باید اثر عفونت به طور کامل از بین برود.

  • انقباض کپسولی بعد از عمل پروتز سینه

انقباض کپسولی یکی از بخش‌های پروسه درمان بعد از جراحی پروتز سینه است. مکانیزم خاصی در واکنش به ورود پروتز به بدن، اقدام به تولید بافت فیبروز در اطراف کپسول می‌کند. این اقدام همیشه در زمان ورود جسم خارجی به بدن انجام می‌شود. به مرور کپسول‌ فیبروز تشکیل شده در اطراف پروتز سینه کوچک می‌شود و انقباض کپسولی را ایجاد می‌کند. این حالت از عوارض پروتز سینه است که برای همه افراد ایجاد می‌شود. اما در برخی افراد انقباض کم تر است و در برخی دیگر انقباض بیشتر خواهد بود. پزشک متخصص در برخی شرایط به‌دلیل تورم، سفتی و درد زیاد، ناچار به انجام جراحی کوچکی برای برداشتن کپسول یا درمان انقباض آن می‌شود تا فرد متقاضی دچار مشکل نشود.

  • پارگی پروتز

پروتز های سینه نهایتا پاره می شوند اما نمی توان به طور قطع پیش بینی کرد که چند سال پس از پروتز سینه این اتفاق خواهد افتاد و یا عمر پروتز ها چقدر خواهد بود. طبق مطالعاتی که روی پروتز های سیلیکونی انجام شد، انتطار می رود که این پروتز ها ۷ تا ۱۲ سال دوام آورند. البته برخی از آنها با فاصله چندین سال یا حتی چندین ماه و برخی دیگر تا ۱۵ سال دوام می آورند. طبق تحقیقی که در این رابطه انجام شده است، اکثر خانم ها طی ۱۱ سال حداقل یکبار دچار پارگی پروتز سینه شده اند و احتمال ترکیدن آن هر سال افزایش پیدا می کند. سیلیکون حاصل از پارگی پروتز، در ۲۱ درصد از خانم ها به بیرون از کپسول سینه نشت پیدا می کند که در اکثر موارد بیمار از آن بی اطلاع است.

  • شت سیلیکون

ژل سیلیکونی درون پروتزهای سینه می تواند در دمای طبیعی بدن تبدیل به مایع سیلیکونی شود. همچنین ممکن است سیلیکون نشت پیدا کند و وارد غدد لنفاوی و یا سایر اعضای بدن شود که در این صورت عوارض و خطرات جدی به همراه خواهد داشت.

  • چروک شدن و دفرمگی پروتز سینه

یکی از رایج‌ترین عوارض پروتز سینه که در پروتزهایی با کیفیت پایین دیده می‌شود، دفرمگی پروتز بعد از جای‌گذاری درون سینه است. دفرمگی از رایج‌ترین عوارض پروتزهای سالین یا آب نمکی است. در این مدل پروتز سینه معمولا حرکت کردن مایع داخل پروتز موجب دفرم شدن ظاهر سینه در خانم‌ها می‌شود. این عارضه در پروتزهای سیلیکونی نیز وجود دارد. گاهی به‌دلیل مرغوب نبودن برندهای پروتز سینه، بعد از قرار دهی آن در بافت سینه تغییراتی در پروتز ایجاد می‌شود که مستقیما در ظاهر سینه خود را نمایان می‌کند. اگر تغییرات در ناحیه بالایی پروتز باشد، بیشتر از قسمت پایینی خود، بروز می‌کند.

  • بیحسی نوک سینه ها

بیحس شدن نوک سینه پس از جراحی پروتز امکان پذیر است. در برخی موارد این بیحسی می تواند دائمی باشد که احتمال آن به طور کلی ۱۵ درصد است. اگر به هیچ عنوان  نمی توانید بیحسی نوک سینه را تحمل کنید، بهتر است در جراحی پروتز سینه خود تجدید نظر کنید.

  • سروما

پس از عمل جراحی پروتز سینه، امکان تجمع مایعات در اطراف پروتز وجود دارد. این اختلال تقریبا شایع بوده و سروما نام دارد. در موارد جدی تر، لازم است جراحی دیگری برای خارج کردن این مایعات از سینه انجام شود. البته سروما معمولا بدون نیاز به جراحی بهبود می یابد.

  • زخم و جراحت

داشتن میزان مشخصی زخم و جراحت پس از جراحی پروتز سینه طبیعی است. در اکثر موارد این زخم بسیار جزئی بوده؛ اما از هر ۲۰ بیمار، یک نفر دچار زخم و جراحت شدیدی می شود. در این گونه موارد زخم ممکن است دارای ویژگی های زیر باشد:

  1. قرمز یا به شدت رنگی
  2. برآمده
  3. دردناک
  4. ضخامت

علائم جراحت شدید باید به مرور زمان بهبود یافته و جای زخم محو شود. با این حال در برخی موارد چندین سال طول می کشد تا بهبود قابل توجهی ظاهر شود.

راه های پیشگیری از عفونت و عوارض پروتز سینه

  1. پزشک باتجربه و متخصص انتخاب کنید
  2. مراقبت‌های بعد از عمل را جدی بگیرید
  3. برای مصرف دارو برنامه‌ریزی کنید
  4. پانسمان را مرتب عوض کنید
  5. گول هزینه های پایین و تبلیغات فیک را نخورید

عوارض نامتناسب بودن سایز پروتز

یکی از مهمترین نکاتی که قبل از عمل بزرگ کردن سینه با پروتز باید به آن توجه کرد، اندازه ایمپلنت‌هایی است که باید استفاده شود. شما باید بهترین اندازه را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با تقارن بدن شما داشته باشد. در حالی که اکثر افراد برای داشتن سینه‌های بزرگتر تحت عمل جراحی بزرگ کردن سینه قرار می‌گیرند، برخی از خانم‌ها به دلیل عوارض جانبی این روش مانند ایجاد جای زخم پشیمان می‌شوند.

  • معایب پروتزهای بزرگ
  1. در حالی که بزرگ کردن سینه یک روش جراحی بی خطر است اما معایب خاص خود را دارد. مشاوره قبل از جراحی یک مرحله مهم است تا بیماران پروتزهای مناسب را انتخاب کنند و از همه خطرات و عوارض ناشی از آن برای تصمیم گیری مناسب و آگاهانه مطلع باشند.
  2. بزرگتر همیشه بهتر نیست. ایمپلنت بزرگ سینه می‌تواند شما را ناراحت کرده و باعث درد جسمی شود. مطالعات نشان می‌دهد که بیماران دارای پروتز بزرگتر، بیشتر به درد کمر، گردن و شانه دچار می‌شوند. همه اینها ناشی از وزن اضافی ایمپلنت‌های بزرگ سینه است.
  3. پروتز بزرگ سینه می‌تواند منجر به عدم تناسب شود. درک تفاوت بین داشتن سینه بزرگ و سینه خوش فرم و متناسب، بسیار مهم است. برخی از خانم‌ها بعد از عمل متوجه می‌شوند که سینه‌های بزرگ برای آنها مناسب نیست. نگاه غیر طبیعی؛ پروتزی که اندازه‌ای متناسب با تقارن بدن و دیگر اندام‌ها نداشته باشد، غیرطبیعی به نظر می‌رسد. در طول مشاوره، جراح به شما توصیه می‌کند و کمک می‌نماید تا اندازه ایده آل را انتخاب کنید. اندازه نهایی سینه‌ها باید با فرم بدن شما همخوانی داشته باشد. در حالت ایده آل، به افرادی که چارچوب بدنی کوچکتر دارند توصیه نمی‌شود که پروتزهای بزرگ داشته باشند.
  4. افتادگی در طول زمان؛ کاشت پروتز برای داشتن سینه بزرگ می‌تواند منجر به افتادگی و آویزان شدن سینه‌ها شود. سینه‌ها ممکن است سفتی خود را از دست بدهند و همین امر باعث می‌شود پروتزها در صورت عدم ماندن در جای خود، آویزان شوند.
  5. هر فرد منحصر به فرد و متفاوت است. خانم‌ها دارای انواع مختلف بدن هستند که برخی از آنها بزرگتر یا کوچکتر از سایرین است. اطمینان حاصل کنید که بدن خود را بشناسید تا از تصمیم‌گیری اشتباه هنگام انتخاب پروتز، خودداری کنید.

  • بعد از عفونت سینه چه زمان می توان پروتز سینه را جایگزین کرد؟

    برای جایگرینی پروتز بعد از عفونت نمی توان بلافاصله آن را جایگرین کرد و باید بین 3 الی 6 ماه صبر کرد.

  • راه درمان عفونت پروتز سینه چیست؟

    عفونت پروتز سینه با آنتی بیوتیک برطرف می شود و در صورتی که شدید باشد باید آن را عوض کرد.

  • عوارض و عفونت پروتز سینه در چه زمانی نمایان می شود؟

    2 الی 3 هفته بعد از عمل پروتز سینه، نشانه هایی از جمله متورم شدن سینه ها و ترشحات بد بو از جای زخم ظاهر می شود که نشان از عفونت سینه است.