در پانزده سال اخیر یکی از سوالاتی که برای جراحان بینی همواره مطرح بوده است این است که روش باز یا بسته کدام یک برای جراحی بینی ارجح است و نتیجه کدام بهتر است؟ این دو روش در واقع دو رویکرد متفاوت جهت دسترسی به ناحیه عمل هستند و گرنه تکنیک نیستند.
تنها تفاوت روش باز با روش بسته در این است که در روش باز علاوه بر خط برشی که در روش بسته بکار میرود ، برش کوچکی نیز روی پوست کلوملا داده میشود . کلوملا همان قسمت میانی بین دو سوراخ بینی است که بطور معمول پائین تر از پره های بینی قرار میگیرد.
این برش این امکان را فراهم میکند که بتوان پوست بینی را بلند کرد و تمامی ساختمانهای اصلی بینی که شامل قسمت استخوانی ، قسمت غضروفی و بافت نرم است را دقیقا مشاهده کرد و عمل جراحی را زیر دید مستقیم انجام داد . محل جوش خوردن بخیه های این برش باقی نمیماند و جای نگرانی ندارد. نکته ای که لازم به یادآوری است اینکه برش خوردن یا برش نخوردن گوشه های بینی یا اصطلاحا پره های بینی ارتباطی به روش باز یا بسته ندارد بلکه به اندازه سوراخ های بینی و پره های بینی بستگی دارد یعنی اینکه اگر سوراخهای بینی بزرگ باشند و لازم باشد که کوچک تر و جمع تر شوند هیچ راهی به جز برش خوردن کناره های ( پره های ) بینی نیست حتی اگر جراحی به طریقه بسته باشد.
مزیت روش جراحی باز بینی
در جراحی باز، دید پزشک بهتر است و راحت تر می تواند تغییرات لازم را انجام دهد در صورتی که در جراحی بسته این امکان به راحتی وجود ندارد ..
مزیت روش عمل بینی به صورت بسته
- برش پوستی در ناحیه کلوملا را ندارد.
- زمان عمل در این روش حدود یک ربع کمتر از روش باز است.
- تورم بعد از عمل کمتر است.
برای کدام بینی ها جراحی بینی بسته توصیه می شود
اشکالات بینی خفیف و محدود به برجستگی (قوز) استخوانی/غضروفی که سر بینی نیاز به اقدام محدود داشته باشد
برای کدام بینی ها جراحی بینی باز توصیه می شود
- جراحی های ترمیمی که بیشتر برای بار دوم انجام می شود
- دفرمیتی های ناشی از ضربه
- اشکالات و غیر قرینگی های سر بینی
- اشکالات مادرزادی بینی (بینی/لب شکری)
- جراحی بینی های گوشتی از آنجا که جهت فرم گرفتن غضروف های ضعیف موجود غالبا نیاز به تقویت و بازسازی وجود دارد
- عمل زیبائی وقتی که با انحراف بینی شدیدی همراه باشد که شکل ظاهری را هم کاملا کج کرده باشد
منبع: مجله پزشکی فاین فیس