مراحل انجام کاشت ابرو به چه صورت است؟
- کاشت ابرو با روش FUE
- کاشت ابرو با روش FUT
- کاشت طبیعی ابرو به روش sut
منظور از کاشت ابرو چیست؟
کاشت ابرو همان پیوند موهای ابرو در نواحی کم پشت، زخم و یا سوخته شده است که تنها باید توسط متخصص کاشت مو و ابرو در کلینیک های کاملا بهداشتی و تایید شده انجام شود. کاشت ابرو علاوه بر زیبایی ممکن است همراه با خود عوارض جانبی هم داشته باشد که این موارد کاملا بستگی به واکنش پوست و مو شما دارد.
چه مواردی شامل عوارض کاشت ابرو می شود؟
- قرمزی پوست از عوارض احتمالی کاشت ابرو
- ظاهر ناخوشایند ابروها بعد از کاشت ابرو
- ظاهر غیرعادی ابروها
- تفاوت رنگ بین ابروهای کاشته شده و ابروهای طبیعی فرد
- خطر خونریزی بعد از کاشت ابرو
- تورم در ناحیه کاشت
- خارش در ناحیه کاشت یا اهدا کننده
- پوسته پوسته شدن در ناحیه کاشت ابرو
- فولیکولیت یا التهای فولیکول های مو در محل کاشت ابرو
- ریزش موقت مو در محل اهدا کننده
- احساس درد
- رشد سریع و مداوم ابروها
- رشد کم موهای پیوند زده شده
- بروز عفونت از عوارض احتمالی کاشت ابرو
- بی حسی در ناحیه اهدا کننده و کاشت
مراقبت لازم بعد از کاشت ابرو
پس از کاشت ابرو، طبق دستورالعمل های دکتر نیاز است یک سری از نکات و مراقبت های لازم را انجام دهید تا دچار عفونت، زخم، ورم و خونریزی نشوید.
- برخی از داروهایی که بعد از کاشت ابرو استفاده می شوند، سبب افزایش اشتها می شوند. برای جلوگیری از عوارض پرخوری مراقب رژیم تغذیه ای خود باشید.
- برای ریزش پوسته های تشکیل شده روی ابروها، ۷ روز بعد از کاشت ابرو روی ابروها را به آرامی بسابید. زودتر از این زمان اقدام به تمیز کردن و ساییدن پوسته ها نکنید.
- بعد از گذشت ۱۴ روز از کاشت ابرو، ابروهای خود را به صورت عادی و معمول بشویید.
- شستشوی منطقه اهدا کننده حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد از کاشت ابرو امکان پذیر است. شستشو و رعایت مناطق اهدا کننده و منطقه کاشت ابرو در جلوگیری از بسیاری از بیماری ها مؤثر است.
- بعد از ۲۴ ساعت پس از جراحی نوار پانسمان روی محل کاشت توسط پزشک برداشته می شود. فرد باید از برداشتن خودسرانه نوار پانسمان خودداری کند. روز بعد از کاشت ابرو، فرد به کلینیک یا مطب پزشک مراجعه می کند و پزشک پانسمان را بر می دارد.
معایب کاشت ابرو
اگر کاشت با روش FUT انجام شود با توجه به اینکه نیاز به جراحی و بخیه دارد باعث بوجود آمدن زخم در ناحیه اهدا کننده میشود. ممکن است چند ماه زمان لازم باشد تا فولیکول های ریشه محکم شود، ریزش بعد از کاشت ابرو و رشد مجدد ابروها باعث محکم شده ریشه آنها خواهد شد. همچنین امکان دارد فولیکول های کاشته شده موی جدیدی ایجاد نکنند و نیاز به مرحله بعدی برای کاشت مجدد باشد. از دیگر معایب کاشت ابرو هزینه است. چون کاشت ابرو یک جراحی زیبایی میباشد بنابراین بیمه در پرداخت هزینههای این عمل کمک نمیکند.
آیا در دوران شیر دهی کاشت ابرو عوارض دارد؟
در دوران شیردهی نیز هنوز سطح هورمونها به سطح نرمال خود نرسیده است و حتی ممکن است بخاطر برخی عوامل چون زمان استراحت کم و خود فرایند شیردهی که از میزان ویتامینها و انرژی فرد به میزان زیادی میکاهد، ریزش مو همچنان ادامه داشته باشد و به محض بازگشت ساعت بیولوژیکی بدن فرد به حالت نرمال ریزش موی ابرو نیز برطرف شده ومجددا شروع به رشد نمایند.
از طرفی ممکن است با برخی عوارض جانبی داروها که حین کاشت یا پس از آن به شما تجویز میشوند سلامتی نوزاد خود را به خطر بیاندازید. هر چند اثر بیحسی موضعی استعمال شده به منظور کاهش درد ناشی از جراحی ممکن است کوتاه بوده و بعد از چند ساعت از بدن حذف شود و با چند ساعت شیر ندادن به کودک ممکن است این خطر رفع شود، ولی مصرف آنتیبیوتیکها به منظور کاهش عوارض جانبی دارو در فرد قطعا با شیرمادر وارد بدن کوک خواهد شد که ممکن است برای فرزند شما خطرناک باشد. اگر چنانچه حین شیردهی اصرار به کاشت ابرو دارید حتما زیر نظر پزشک متخصص خود این کار را انجام دهید تا با اندیشیدن تمهیداتی از میزان خطری که ممکن است کودکتان را تهدید کند بکاهید.
چه زمان نشان دهنده بروز عوارض کاشت ابرو است؟
وجود برخی عوارض جانبی چون پوسته پوسته شدن، خارش، تورم، قرمزی و مواردی که در ابتدای متن ذکر شده است کاملا طبیعی و تا حدودی نرمال است ولی برخی از عوارض جانبی در صورت وقوع بسیار خطرناک بوده و ممکن است جان فرد را به خطر بیاندازد. نادرترین اما خطرناکترین عارضه در بین عوارض کاشت ابرو، نکروز است. وضعیتی که در آن یک یا چند سلول به طور غیرقابلبرگشت آسیب میبینند. بافت نکروزه دچار مرگ پاتولوژیک شده و به بافت بی جان تبدیل میشود.
درمان کاهش درد و عوارض پس از کاشت ابرو
- استراحت خوب و تغذیه مناسب
- رعایت تمام نکاتی که پزشک بعد از عمل پیشنهاد میدهد
- مصرف درست و به موقع داروهای تجویز شده
- انتخاب یک کلینیک و پزشک معتبر
آیا دارو در کاش درد و عوارض کاشت ابرو، موثر است؟
این داروها شامل داروهای تقویتی که هم در بهبود سریع کاشت ابرو نقش دارند و هم از بروز برخی عوارض جانبی مثل ریزش شدید مو جلوگیری میکنند و یکسری داروهای مراقبتی از جمله آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد التهاب و ضد درد است که از بروز عفونت در محل کاشت یا برداشت موها پیشگیری کرده و از میزان درد و التهاب محل کاشت میکاهد.
یک متخصص کاشت ابرو، چه ویژگی باید داشته باشد؟
- دارا بودن مجوز از وزارت بهداشت و درمان
- انجام کاشت با تکنیکهای روز
- داشتن تیم پزشکی قوی و با تجربه
- مشاهده نمونه کارهای قبلی مراجعه کنندگان
- استریل بودن دستگاه ها و تجهیزات
- انجام آزمایشهای مورد نیاز برای کاشت
- مشاوره صادقه با توجه به شرایط و بانک موی مراجعه کننده
منبع: مجله پزشکی پوست، مو و زیبایی فاین فیس