کاشت مو به روش میکروگرافت | جدیدترین روش کاشت مو

کاشت مو میکروگرافت | بهترین و جدیدترین روش کاشت مو
مشکل طاسی یا کم مویی در مردان و زنان در نواحی موی سر، ابرو و ریش با استفاده از روش‌های متفاوتی درمان می‌شود. درمان دارویی، برخورداری از طب سنتی و داروهای گیاهی از درمان‌های اولیه‌ی برای ترمیم ریزش موها هستند. در صورتی که این روش‌های درمانی بی‌نتیجه باشند، از روش‌های مدرن کاشت مو استفاده می‌شود.
فاین فیس
فاین فیس

کاشت مو به روش میکروگرافت

جدیدترین روش کاشت مو در سال 2021 چیست؟ آیا می توان به هر روشی برای کاشت مو اعتماد کرد؟ همه ما می دانیم که هر عمل جراحی عوارضی را برای بیماران به همراه دارد و در نظر داشته باشید که عمل جراحی کاشت مو یکی از سخت ترین عمل های جراحی است، زیرا خون ریزی های بسیار زیادی را به همراه دارد و اگر شما از جدیدترین روش کاشت مو استفاده نکنید، قطعا به نتیجه ی مورد نظر خود نمی رسید و جبران آن کارساده ای نخواهد بود، زیرا شما فقط یک بانک مو دارید که اگر هم بانک مو شما ضعیف و یا متوسط باشد و از طرفی هم کلینیک مورد نظر شما، به یکباره عمل جراحی شما را به درستی انجام نداده باشد و موهای کاشته شده ی شما به صورت مجدد از بین برود، مطمئن باشید که علاوه بر از دست رفتن پول شما،  بانک مو شما هم از دست رفته است و هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و به همین خاطر امروزه همه به دنبال جدیدترین روش کاشت مو در سال 2021هستند. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که کاشت مو را به هر روشی که انجام می دهید ،  بهترین کلینیک کاشت مو را انتخاب نمایید.

کاشت مو به روش میکروگرافت ، مانند بسیاری دیگر از روش‌های کاشت مو، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. در این روش از فولیکول های مناطقی که رشد بیشتری دارند، برای کاشت مو در نواحی کم موی سر استفاده می‌شود. این روش یکی از روش‌های بسیار کم‌ خطر کاشت مو است و به همین دلیل بین افراد مختلف محبوب شده است.

فرق کاشت مو به روش میکروگرافت با سایر روش های کاشت مو

کاشت مو میکروگرافت

ممکن است شما با تبلیغاتی برای کاشت مو با استفاده از روش های نا معتبر و پر خطر که توسط کادر درمانی کارنابلد انجام می شوند مواجه شده باشید. گاه برخی از سود جویان جهت بازاریابی و افزایش تعداد مراجعه کنندگان خود تبلیغاتی با مضمون استفاده از روش های غیر معتبر و غیر علمی کاشت مثل کاشت مو به روش FUT  با هزینه ی پایین انجام می دهند.اما شما عزیزان باید بدانید که کاشت مو به روش fut که اولین روش کاشت مو محسوب می شود با درد و خون ریزی و نیز جراحی و بخیه همراه است و عوارض احتمالی آن بسیار است.

چرا کاشت مو به روش میکروگرافت بهترین روش کاشت مو است؟

برای درمان طاسی یا کم مویی در مردان و زنان در نواحی موی سر، ابرو و ریش از روش های متفاوتی استفاده میگردد.از این قبیل میتوان به درمان های دارویی، استفاده از روش های سنتی و طب سنتی، پروتز مو یا موی مصنوعی ، تاتو در قسمت ابرو به ویژه برای خانم ها و غیره اشاره نمود.اما به جرات میتوان گفت که شاید روش های ذکر شده تا حدودی مشکل را برطرف کنند اما در مواردی خود نیز مشکل آفرین خواهند بود.و باعث افزایش ریزش مو، آسیب های پوستی ( به خصوص در هنگام استفاده از پروتز مو یا مو مصنوعی ) و غیره، میشوند و تنها روش مطمئن در درمان طاسی یا کم مویی کاشت مو یا پیوند موی طبیعی است.

مراحل کاشت مو به روش میکرو گرافت  ( MicroGraft )

مراحل کاشت مو میکروگرافت

مراحل کاشت مو به روش میکروگرافت به شرح زیر می‌باشد:

برداشت گرافت های مو بسته به نیاز بیمار با دو تکنیک هولدرهای اتوماتیک در سایز میکرون و در صورت نیاز و وجود سطح طاسی زیاد با روش تریکوفیتیک اسکارلت

آماده سازی گرافت ها و چینش گرافت در دستگاه میکرو ایمپلنتر

کاشت مو در سطح طاسی بدون نیاز به هیچگونه برش و جای زخم تنها با دستگاه و با پانچ های ایمپلنتر در سایز میکرو

معمولا بین 2 تا 8 ساعت طول می کشد تا عمل انجام شود. یکی از فواید این عمل، داشتن ظاهری طبیعی است.

مرحله برداشت مو در کاشت مو به روش میکروگرافت

میکروموتورهای اتوماتیک کاشت مو میکروگرافت تا 0.4 میکرون ظریف‌تر و دقیق تر از سایر هولدرها در روش‌های دیگر عمل می‌کند. این باعث برداشت گرافت های بیشتر و سالم‌تری از محل بانک مو می‌گردد. درد نسبی ایجاد شده در این عمل برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. اما بسیاری از افرادی که تجربه‌ی این عمل را دارند، از آن به عنوان یک عمل درمانی بدون درد یاد می‌کنند. بعد از عمل نیز ممکن است کبودی و تورم را تجربه کنید. اما استفاده از کمپرس یخ در صورت تایید پزشک این وضعیت را بهبود خواهد داد. بسیاری از متخصصان زیبایی، پس از آشنایی با روش میکروگرافت، اذعان کرده‌اند این روش عمل کاشت مو را بسیار راحت نموده است. در نتیجه اینکه میزان رضایت مراجعه کنندگان از عمل را به شدت بالا برده است.

همچنین گاها در صورتی که نیاز به برداشت میکروگرافت ترکیبی از بانک مو باشد (در مواردی که بانک مو بیمار ضعیف یا مساحت سطح طاسی زیاد باشد) از تکنیک جراحی پلاستیک تریکوفیتیک اسکارلت برای برداشت فلپ مو استفاده می‌شود. به این ترتیب هیچکدام از عوارض کاشت مو fut را به همراه ندارد. هیچگونه اسکاری در پشت سر برجای نمی‌گذارد. در نهایت کوچکترین آسیبی در محل برداشت مو از بانک مو ایجاد نمی‌کند.

مرحله آماده سازی گرافت مو در کاشت مو به روش میکروگرافت

گرافت های برداشت شده در مرحله قبل در این مرحله در مایع نگهدارنده متشکل از سلول های بنیادی بیمار نگهداری میگردد؛ و باعث تقویت فولیکول های مو شده، این امر افزایش ضخامت تارهای مو بعد از کاشت را تضمین میکند، از طرفی گرافت ها با تکنیک های تخصصی کاشت آماده چینش در دستگاه مخصوص کاشت مو میگردند.

مراحل کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت موی طبیعی میکروگرافت

محل طاسی بیمار با دستگاه های ویژه بی حسی به طوری که بدون درد باشد بی حس شده و آماده کاشت گرافت های مو میشود. سپس توسط دستگاه ویژه میکروگرافت که گرافت های مو در مرحله قبل در آنها چیده شده است کاشت مو انجام میگردد. در این مرحله هم نه خبری از درد خواهد بود و نه عوارض جانبی ترسناک که گاهی به گوشتان می خورد. به دلیل کاشت در سایز میکرو در این روش در 1 سانتی متر مربع میتوان تا 3 برابر متدهایی قدیمی تراکم بالاتری را داشت.

همچنین به دلیل ظرافت این کار هیچگونه اسکاری بر روی سر باقی نمی ماند و حالت بسیار طبیعی را به همراه دارد.

مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت

مزایای کاشت مو میکروگرافت

دوره ی نقاهت کوتاه تر از بقیه ی روشها

افزایش حجم موها به بیشتر از ۳برابر سایر روشها

رشد زودتر موها نسبت به بقیه ی روشها

ایجاد نشدن زخم و اسکار به علت استفاده از نوع دستگاه های بکار رفته

برطرف سازی قطعی نکروز و اسکار

پیوند دادن گرافت های سالم تر در نتیجه ی افزایش سرعت کاشتن مو ها

استفاده ی کم تر از بی حس کننده ها و به کار گیری تکنیک بدون لمس که در این روش فولیکول ها هم آسیبی نمی بینند و هم در هنگام عمل پیوند زدن دچار ریزش نخواهند شد.

کاشت مو به روش میکروگرافت مناسب چه افرادی است؟

بهترین کاندیدای کاشت مو به روش میکروگرافت

در استفاده از این تکنیک هیچ محدودیت جنسی وجود ندارد و نتیجه جراحی در هر دو گروه خانم‌ها و آقایان، یکسان است. با اینکه الگوی ریزش وی سر در مردها و زن‌ها متفاوت است اما با کمک تکنیک میکروگرافت، می‌توان از بخش‌های مختلف سر، مو استخراج کرد. میکرو گرافت برای کسانی که در بعضی شرایط خاص، موی سرشان دچار آسیب و ریزش شده است، بسیار کارآمد است، مانند:

وجود بیماری‌های وراثتی

آلودگی‌های ‌محیطی

برخی بیماری‌های زمینه‌ای

شیمی درمانی

آسیب‌ها و حوادث ثانویه

همچنین برای افرادی که دچار انواع طاسی منطقه‌ای، ریزش موی سکه‌ای، ریزش موی شدید و کچلی هستند، میکروگرافت یک روش موثر خواهد بود.

از آنجایی که در روش میکرو گرافت، معمولا از موهای پشت سر برای کاشت استفاده می‌‌شود؛ برای افرادی که موهای پشت سر آن ‌ها پرپشت است، این روش یک امتیاز محسوب می‌شود. همچنین به دلیل استفاده از پانچ‌های الکتریکی دقیق، برای سایر قسمت‌های بدن که موهای خود را از دست داده‌اند نیز میکرو گرافت راه حل خوبی است. ریش، سبیل، ابرو، مژه و سایر نواحی بدن، همگی می‌توانند با استفاده از روش میکروگرافت دوباره تقویت شوند و رشد کنند.

البته نمی‌‌توان گفت که این روش برای همه افراد مناسب است. جراحان فوق تخصص پلاستیک و زیبایی و یا پزشکان متخصص پوست و مو؛ با توجه به یکسری شرایط و مسائل مشخص به تعدادی از بیماران توصیه می‌کنند تا از سایر روش‌های درمانی دیگر برای کاشت مو استفاده کنند. چرا که استفاده از این روش ممکن است برای آن‌‌ها خطر داشته باشد.

داشتن بانک موی مناسب در کاشت مو به روش میکروگرافت بسیار مهم است

البته باید توجه داشت که برای انجام کاشت مو، معمولا از بانک مو پشت سر استفاده می‌شود. به همین دلیل هرچه تراکم پشت سر بیشتر باشد، نتیجه کاشت مو نیز مناسب‌تر خواهد بود. همچنین باید تا ۲۵ سالگی الی ۳۰ سالگی صبر کنید تا الگوی ریزش موهای سر شما مشخص شود. در واقع تا ریزش موهای سر شما کامل نشده باشد، نمی‌توانید برای کاشت مو اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است موهای کاشته شده نیز دوباره دچار ریزش شوند.

اگر برای کاشت مو بخواهید از موهای دیگر نقاط بدن مانند ریش یا شانه و سینه بهره ببرید، باید بدانید که جنس این موها و شیوه رشد آن‌ها با موی سر متفاوت است. پس بهترین گزینه همان موهای سر شما هستند. پس برای انجام پیوند مو عجله نکنید و از تجربه جراح خود بهره ببرید.

اگر پشت سر بدون مو بود، چه باید کرد؟

اگر موهای پشت سر برای بانک مو مناسب نباشد، با روش میکروفیت می‌توان از دیگر نقاط بدن نیز گرافت مو استخراج کرد. به دلیل استفاده از پانچ اتوماتیک، بدون مشکل و آسیب به فولیکول‌ها می‌توان از هر نقطه از بدن مو دریافت کرد. برای مثال موهای ریش، سینه، شانه و پشت بدن می‌توانند برای کاشت در پوست سر مناسب باشند.

در واقع از این ناحیه‌ها اگر موهای ضخیم، پر پشت و مناسبی داشته باشند می‌توان گرافت استخراج کرد اما این روش بسیار پرهزینه‌تر و پیچیده‌تر است. شیوه کاشت این موها نیز برای رسیدن به تراکم بالا و ظاهر طبیعی در سر، بسیار اهمیت دارد.

نکات مهم قبل و حین انجام کاشت مو به روش میکروگرافت

در این تکنیک، جراح شما مجموعه دستورالعمل‌هایی را در مورد آنچه باید قبل و بعد از عمل انجام دهید، به شما ارائه می‌دهد. این موارد می‌تواند شامل ماساژ منظم پوست سر قبل از جراحی و توقف استفاده از برخی داروهای خاص مانند آسپرین و دیگر داروهای ضد انعقاد خون، مسدود‌کننده‌های بتا (beta-blockers)، داروهای ضد حساسیت و داروهای ضد التهاب باشد.

از شب قبل باید حمام کرده باشید و پوست سر و موهای کوتاه شده خود را به خوبی بشویید. ممکن است نیاز باشد تا از شامپوهای خاصی بهره ببرید.

در شروع جلسه پیوند مو، ابتدا پوست سر ماساژ داده می‌شود تا عملیان برداشت و کاشت مو بدون مشکل و جراحت خارج از کنترل، انجام شود. این کار به جدا شدن راحت‌تر فولیکول‌های مو کمک خواهد کرد. سپس داروی بی‌حسی به پوست سر در منطقه اهدا تزریق می‌شود.

البته از آنجایی که محل تزریق به کاسه سر نزدیک است، خود عمل تزریق بی‌حسی نیز می‌تواند دردآور باشد. به همین دلیل معمولا کمی داروی بی‌حسی سطحی نیز به پوست سر اسپری می‌شود. یعنی اول لایه‌های بالایی پوست بی‌حس می‌شود و سپس تمامی پوست ناحیه بانک مو به طور کامل بی‌حس خواهد شد.

پس از عمل کردن داروی بی‌حسی، فرایند برداشت گرافت‌های مو از بانک مو شروع می‌شود. برداشت گرافت بسته به تراکم مورد نیاز با دو تکنیک هولدرهای اتوماتیک با سایز میکرون و یا با روش تریکوفیتیک اسکارلت برای طاسی شدید سر، انجام می‌شود.

در گام بعدی، همزمان با آماده‌سازی گرافت‌ها برای پیوند زدن به قسمت‌هایی که قرار است مو روی آن‌ها کاشت شود، داروی بی‌حسی نیز به آن مناطق تزریق می‌شود. سپس به وسیله سوزن‌هایی به قطر کمتر از یک میلیمتر، سوراخ‌هایی در پوست سر ایجاد می‌شود. گرافت‌های مو با کمک دستگاهی به نام میکرو ایمپلنتر داخل سوراخ‌های ایجاد شده، کاشت می‌شوند.

عمل کاشت مو به روش میکروگرافت معمولا بین ۵ تا ۸ ساعت طول می‌کشد. البته ممکن است که میزان تراکم مورد نظر فرد بسیار بالا باشد و یا امکان انجام طولانی مدت عمل پیوند را نداشته باشد. در چنین شرایطی می‌توان در دو جلسه عمل کاشت مو میکروگرافت را انجام داد. اما معمولا در همان یک جلسه به بالاترین تراکم مورد نیاز دست پیدا خواهید کرد.

نکات مهم بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت

نکته بسیار مهم و بخش مکمل عمل جراحی پیوند مو، مراقبت از موهای کاشته شده و پوست سر است. اگر این مراقبت‌ها تا چند ماه رعایت نشود، احتمال از دست رفتن نتایج عمل کاشت بسیار بالا خواهد بود. پس نگهداری از موهای سر خود را به اندازه عمل کاشت مو، جدی بگیرید.

از دست زدن به موها در مناطق کاشت شده پرهیز کنید. تا چند روز نباید حمام کنید و به مدت چند هفته باید هر روز چند نوبت پوست سر با سرم شست و شو داده شود. استفاده از برخی شامپوها باعث ایجاد اختلال در روند ترمیم پوست سر و از دست رفتن پیوند مو خواهد شد. باید نوع شامپوهایی که استفاده می‌کنید را با جراح خود هماهنگ کنید.

یکی از مهمترین سوالات ذهنی بسیاری از افراد این است که آیا بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت و پس از بین رفتن اثر داروی بی‌حسی، احساس درد وجود خواهد داشت؟ به طور کلی یک درد خفیف و قابل تحمل وجود دارد ولی شدت آن به به عوامل مختلفی بستگی دارد.

بسیاری از افراد پس از کاشت مو، هیچ دردی احساس نمی‌کنند و برخی دیگر ممکن است که کمی درد را تجربه کنند. در صورت احساس درد باید به جراح مراجعه کنید تا داروهای مناسب برای شما تجویز کند. همچنین خطر دیگری که ممکن است درد را در پی داشته باشد، عفونت پوست سر است. به همین دلیل وجود درد غیر عادی را باید جدی بگیرید.

البته توجه داشته باشید که به دلیل کوچک بودن شکاف‌های ایجاد شده در پوست سر با روش میکرو گرافت، احتمال عفونت بسیار کاهش پیدا می‌کند. پس در صورت وجود چنین عارضه‌ای، آن را جدی بگیرید.

هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت

فاکتورهای مختلفی در تعیین هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت تاثیر دارند. روش کاشت مو از عوامل اساسی تعیین هزینه کاشت مو است. معمولا روش FUT با توجه به تهاجمی  و قدیمی بودن آن، ارزان ترین روش است؛ البته این روش نیز مزایای خاص خود را دارد که در مقالات مربوط، به آن، این موضوع بررسی شده است.

دیگر عوامل موثر بر هزینه کاشت مو شامل مقدار ریزش مو و وسعت طاسی سر، وضعیت بانک موی بیمار، تعداد فولیکول های لازم برای ایجاد تراکم حداکثری، تبحر و مهارت پزشک و امکانات کلینیک کاشت مو می شوند.

عوارض احتمالی کاشت مو به روش میکروگرافت

روش میکرو گرافت پس از کاشت مو به روش SFUE و FUE یکی از جدیدترین و کم عارضه ترین روش های کاشت مو است.

با توجه به اینکه در این روش از دستگاه های ظریفی استفاده می شود تقریبا می توان گفت که این روش کم عارضه ترین روش است.  بیشتر افرادی  که تحت عمل پیوند مو قرار گرفتند دارای بی حسی و گز گز در ناحیه ای که مو کاشته شده بودند.

این موارد تا چند هفته قابل احساس است که عمدتا به دلیل کم شدن گردش خون در مویرگ ها است.

به طور کلی این عوارض جنبه عمومی دارند و طبیعی هستند. اما به طور کلی عوارضی را که تاکنون مطرح بوده در اینجا توضیح می دهیم.

احساس خارش سر بعد از دو سه روز

ایجاد تورم و کبودی در ناحیه ی پیشانی و سر

احساس درد یکی دو روز بعد از جراحی

به طور کلی، اگر قصد کاشت مو دارید بهتر است که به یک کلینیک با سابقه مراجعه کنید زیرا این عمل ظریف است و باید هر چه دقیق تر انجام شود.