عوارض کاشت مو | بعد از کاشت مو دچار چه مشکلاتی می شویم؟ | مهم ترین عارضه بعد از کاشت مو

10 عارضه بعد از کاشت مو

انجام جراحی کاشت مو می‌تواند زندگی افراد را از جهات مختلفی متحول نماید. اما قبل از انجام این عمل لازم است حتماً بیماران در مورد عوارض جانبی احتمالی که ممکن است بعد از جراحی به روش‌های SUT،FUE یا FUT برای آنها اتفاق بیفتد، آگاه شوند.

فاین فیس
فاین فیس

عوارض کاشت مو 

کاشت مو، یک تحول بزرگ در حوزه بهداشت و درمان بوده که با ورود به جامعه پزشکی، بسیاری از مشکلات مربوط به ریزش مو و کم پشت بودن آن را حل نموده است. این متد برای اولین بار در سال 1939 به عنوان یک ایده از سوی یک کتر متخصص ژاپنی مطرح شد و در سال 1959 به کمک تلاش یک پزشک آلمانی به مرحله عمل رسید. کاشت مو متد خاصی است که این روز ها می‌توان از آن به عنوان یکی از پرطرفدارترین محورهای درمانی در بین متقاضیان و مراجعه کنندگان یاد کرد.

کاشت مو همانطور که در میان بسیاری از افراد پر طرفدار است، دارای عوارض خاصی نیز می باشد.

منظور از عوارض کاشت مو چیست؟

مهم ترین عارضه کاشت مو

 

چرا عوارض کاشت مو رخ می‌دهند؟

کاشت مو یک جراحی زیبایی نسبتاً نوین و به سرعت در حال رشد است. هرچه جلوتر می‌رویم، روش‌ها و تکنیک‌های کاشت مو کم‌تهاجمی‌تر، کم‌عارضه‌تر و نتایج‌شان طبیعی‌تر و زیباتر می‌شود. با این حال کاشت مو همانند هر عمل جراحی دیگر، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. گاهی این مسئله جراح و متقاضی کاشت مو را با چالش‌های سختی مواجه می‌کند. در بسیاری از موارد، عوارض جانبی به خوبی مدیریت و درمان می‌شوند؛ اما در برخی شرایط، عواقب ناگواری به همراه دارند.

با افزایش محبوبیت در میان مردم، شاهد رشد چشمگیر متقاضیان کاشت مو هستیم و تعداد جراحی‌های کاشت مو روز به روز افزایش می‌یابد. نکته‌ی مهم‌تر این است که با پیشرفت تکنیک‌های کاشت، پزشکان زیادی با تخصص‌های مختلف و بدون گذراندن دوره‌های مربوطه و مهارت کافی، روی به کاشت مو آورده‌اند. رواج کاشت مو و ورود پزشکان با تخصص‌های غیرمرتبط به این حیطه، باعث شده که بیشتر شاهد بروز عوارض کاشت مو باشیم

 

عوارض کاشت مو به چند دسته تقسیم می شود؟

معایب کاشت مو

 

حتی کاشت مو نیز عوارض و دردسر های خودش را دارد. حال این عوارض می تواند کوتاه مدت و خفیف یا حتی بلند مدت و مزمن باشد. البته اگر خوب به نکات و دستورالعمل های پزشکتان گوش فرا دهید و آن ها را رعایت کنید می توانید تا حد خوبی از این عوارض جلوگیری نمایید.

 

خطرات احتمالی کاشت مو برای بیماران کدام موارد است؟

1) بی حسی پوست سر

در روش های کاشت موی FUE  و SUT به دلیل برداشتن پوست سر و برش آن به دلیل استفاده از فولیکول های پیوندی بخشی از اعصاب پوست سر قطع می شوند. همین امر موجب بی حسی موقت شده و شاید بهبود آن کمتر از یک هفته زمان ببرد. در روش های کاشت بدون جراحی، انجام عمل کاشت مو چنین عوارضی را به دنبال نخواهد داشت.

 

2) باقی ماندن جای زخم و بخیه بر روی پوست سر

به دنبال کاشت مو با متد های مرسوم، جای زخم قسمت های بریده شده تا مدت ها بر روی پوست مانده و ممکن است تا چندین ماه هم قابل رویت باشد. در روش های کاشت مو بدون بانک مو، این مورد کمتر مشاهده می شود.

 

3) داشتن درد

درد در نواحی کاشت که تا مدت ها نیز ادامه دارد یکی از رایج ترین عوارض پس از کاشت مو محسوب می شود. راهکار و درمان این عارضه، دارو های بی حسی و مسکن می باشد.

 

4) سکسکه

به دلیل وارد شدن آسیب به سلول های عصبی در ناحیه پوست سر همزمان با تراشیدن پوست احتمال اینکه بیمار تا چند روز دچار سکسکه شود وجود دارد.

 

5) رشد زیر پوستی موها

این عارضه که می تواند زیبایی را نیز برای فرد بیمار مخدوش نماید به دلیل رشد فولیکول های پیوندی مو در زیر پوست اتفاق می افتد. در مواردی نیز این عارضه به عفونت منجر می شود که باید فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

 

6) شل شدگی پوست سر

اگر کاشت موی خود را با روش FUE انجام بدهید، احتمال اینکه شل شدن پوست سر را تجربه کنید زیاد است. این مشکل ممکن است چندین ماه به طول انجامیده و یا به صورت یک عارضه دائمی همراهتان باشد.

 

7) ایجاد کیست

تشکیل شدن کیست های بنفش رنگ پس از کاشت مو یکی از رایج ترین عوارض این عمل زیبایی است. ولی خوشبختانه این نوع کیست هیچگونه دردی نداشته و پس از مدت کمی از بین خواهد رفت.

 

8) حساسیت و ایجاد خارش در پوست

اگر شما با خارش پوست و حساسیت آن مواجه شدید بهتر است بدانید که روند بهبودی شما رو به تکامل است. خارش به معنی خون رسانی به محل زخم بوده و تا مدت کوتاهی ادامه دار خواهد بود.

 

9) خونریزی

به دلیل جداسازی پوست سر در بخش بانک مو به طور حتم خونریزی محدودی اتفاق می افتد که ممکن است در هنگام عمل بند بیاید. این مشکل با گاز استریل رفع شده و در افراد سیگاری بیشتر اتفاق می افتد.

 

10) تورم

جلوی سر به دلیل اینکه محل دریافت موهای قابل پیوند است ممکن است تا حدود 5 روز متورم باقی بماند. برای رفع این عارضه داروهایی که دکتر تجویز می کند را مرتب میل نمایید.

 

11) عفونت

عفونت به عنوان عوارض رایج پس از عمل کاشت مو نیست اما ممکن است برای بیماران به وجود آمده و دردناک نیز باشد. این عارضه اگر ادامه دار نباشد میتواند با دارو تا حد خوبی رفع شود در غیر این صورت به صورت جدی حل این مشکل را پیگیری نمایید.

 

12) رشد موهای نازک و ریزش مو:

در یکسری از موارد ممکن است موهایی که مورد پیوند قرار گرفته اند از فولیکول خود نازک تر از قبل رشد کنند. اگر این مشکل برای شما پیش آمد نباید بیشتر از چند ماه طول بکشد. ریزش مو نیز یک عارضه مشابه است که بخاطر جا به جایی فولیکول های مو صورت می گیرد. این مورد نیز بعد از چندین ماه حل خواهد شد.

 

13) هیپوپیگمنتاسیون

این عارضه نام دیگر کمرنگ شدن پوست سر بوده و به عنوان ماندگار ترین عارضه کاشت مو از آن یاد می شود. این عارضه بیشتر در متد های SUE  و FUE مشاهده می شود.

 

14) سرگیجه

این مشکل به هیچ عنوان به دلیل برداشتن پوست سر و یا عمل زیبایی کاشت موی سر نیست بلکه فقط به دلیل مصرف داروهای بی حسی است که پزشک قبل از انجام عمل کاشت مو از آن ها استفاده می کند است. این مورد جزو روند عمل کاشت محسوب شده و اجتناب ناپذیر است.

 

15) غیر قابل برگشت بودن

اگر پس از عمل کاشت و به علت مشکلات ناشی از پیوند نادرست موها و یا ژنتیک افراد یک بخش از موهای کاشته شده شروع به ریزش کند امکان اینکه موها غیر طبیعی و آنرمال به نظر رسیده و ظاهر افراد را ناخوشایند کند زیاد است. از آنجایی که با بروز این اتفاق موها قابل برگشت نیست پس بیمار فقط ناچار است که دوباره عمل کاشت را انجام دهد که این موضوع یکی از معایب کاشت مو می باشد.

 

چه کسانی نباید مو بکارند؟

چه کسانی نباید مو بکارند

کاشت مو یک عمل جراحی تقریبا بی خطر بوده و عوارض جانبی آن موقتی می باشد. اما اگر یکی از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، باید خیال کاشت مو را از سرتان دور کنید.

اگر نقطه اهدا کننده مو پر پشت نیست و از بانک موی خوبی برخوردار نیستید.

خانم هایی که ریزش شدید و گسترده مو دارند.

کسانی که سابقه ابتلا به زخم های کلوئیدی دارند. زخم کلوئیدی زخمی است بزرگ و برآمده که پس از انجام عمل جراحی در موضع تحت درمان ظاهر می‌شود.

اگر دارویی مصرف می‌کنید که منجر به ریزش مو می‌شود، به عنوان مثال داروهایی که افراد تحت شیمی درمانی استفاده می کنند.

افرادی که شاخه مو هایشان آنرمال و بدمنظر است.