کاشت مو به روش bht
کاشت مو به روشهای مختلفی صورت میگیرد که در هر صورت به رشد موها می انجامد. بهترین روش کاشت مو زمانی انجام میشود که نتیجه کار به موهای طبیعی شباهت داشته باشد. کاشت موی طبیعی به صورت سرپایی و بی حسی موضعی انجام میشود و به همین دلیل نمی توان آن را یک جراحی به شمار آورد.
افرادی که دچار طاسی گسترده سر هستند همیشه به ترمیم و رویش مجدد موهای خود امیدوار هستند. پزشکان میتوانند با ترکیب کردن موهای سر و موهایی که از سایر نقاط بدن از قبیل ریش یا قفسه سینه به دست میآید بخش زیادی از طاسی سر را بپوشاند که این روش تحت عنوان پیوند موهای بدن (BHT) شناخته میشود. در این روش پزشک به کمک روش برداشت واحد فولیکولی و با استفاده از دستگاهی که شبیه سوزن کوچک است و از آن برای خارج کردن فولیکولهای کوچک استفاده میشود اقدام به برداشت فولیکولهای مو از ناحیه موردنظر مینماید. میتوان از پیوند موهای بدن برای تاثیر بسیار گسترده، پیوند ریش، سیبیل ( کاشت ریش و سبیل ) و ترمیم ابرو ( کاشت ابرو ) استفاده کرد.
بهترین روش کاشت مو
کاشت موی طبیعی به روش جدید راحت، قابل پیش بینی و نتایج آن مورد رضایت اکثر بیماران است. با وجودی که فرایند کاشت موی طبیعی ساده و بی خطر است اما رعایت نکات ایمنی جهت حفظ سلامت بیماران و دریافت نتایج بهتر، ضرورت پیدا میکند. این فرایند با استفاده از تجهیزات جراحی انجام و علائم حیاتی بیمار مرتبا کنترل میشود. کاشت موی طبیعی ظرافت بالایی دارد و به همین دلیل دقت در کار اهمیت پیدا میکند. یک مورد مهم برای کاشت مو، سرعت عمل است. به همین دلیل در کلینیکهای کاشت مو، تیم چند نفره ای حضور دارد که زیر نظر پزشک عمل میکنند.
عوامل موثر در انتخاب روش کاشت مو
میزان طاسی شما چقدر است؟
وضعیت بانک مویتان چگونه است؟
وضعیت خوب شدن زخمهایتان چطور است؟
آیا از بیماری خاصی رنج میبرید؟
به چه تراکمی میخواهید برسید؟
پوست سر شما چقدر انعطافپذیری دارد؟
چند روز برای کاشت مو زمان دارید؟
روشهای کاشت موی سر
کاشت مو به روش HRT
کاشت مو به روش FUE
کاشت مو به روش BHT
و کاشت مو به روش FUG
بهترین روش کاشت مو بی اچ تی
اگرچه در اکثر روشهای کاشت مو از موهای اهدایی سر استفاده میشود، اما درمان تعداد رو به رشدی از بیماران با تکیه بر استفاده از موهای بدن انجام میشود، چرا که در این روش بانک موی غنیتری وجود دارد. در روش انتقال مو از بدن به سر، عموماً موی ریش به کار برده میشود، هرچند موی قفسه سینه، شکم، پشت بدن و حتی بازوها، پاها و ناحیه شرمگاهی نیز قابل استفاده است. گاهی اوقات کاشت به روش BHT انجام میشود، چون بیمار قبلاً کاشت مو انجام داده است، و در عمل قبلی بخش اعظم یا حتی تمام موهای اهدایی سر استخراج شده است. کاشت مو به روش بی اچ تی بانک موی دیگری با هزاران تار مو را در اختیار قرار میدهد تا متخصص زیبایی بتواند ناحیه وسیعی را پوشش دهد، وسعتی که پیش از این با استفاده از موهای اهدایی سر امکان نداشت. هرچند رشد موی ریش مشابه رشد موی سر است، اما چرخه رشد موی سینه، پشت بدن و بازوها معمولاً کوتاهتر است، البته موهای کاشته شده در سر یا ابرو معمولاً از نظر بافت و قابلیت رشد شبیه موی سر میشود، به شرطی که همیشه روی سر باقی بماند.
دلیل کم بودن حجم بانک موی سر چیست؟
همان طور که گفته شد کاشت مو به روش بی اچ تی مخصوص کسانی است که در ناحیۀ پشت سرشان بانک موی کافی برای پیوند نداشته باشند. حال این سؤال مطرح می شود که علت کمبود فولیکول های مو در این منطقه چیست؟
کمبود مو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از مهم ترین آن ها می توان به ریزش مو بر اثر عوامل وراثتی و ژنتیکی و همچنین ریزش مو در نتیجۀ پیوندهای قبلی اشاره کرد. در صورتی که کاشت مو با فولیکول های ضعیف و نامناسب این مناطق انجام شده باشد، ممکن است ریزش موهای فرد را به مدت کوتاهی متوقف کند، ولی پس از چندی ریزش ها آغاز و شدیدتر خواهد شد. همچنین اگر از یک منطقه بیش از یک بار برداشت صورت گرفته باشد، جای اسکار و بخیه ها روی پوست فرد باقی خواهد ماند.
مزایای انتقال مو از بدن به سر ( کاشت مو به روش bht )
انتقال مو از بدن به سر به برخی بیماران کمک میکند تا موهای پرپشتتری داشته باشند. مهمترین مزایای کاشت مو به روش BHT عبارت است از
به این روش میتوان موهای بیشتری را برای پوشش دادن ناحیه طاسی بزرگ به دست آورد، برای مثال در شرایطی که پس از تصادف یا عمل کردن جای زخم بزرگی باقی میماند و موی ناحیه وسیعی میریزد.
جراحی با حداقل تهاجم
دوران بهبود سریع، ناحیه اهدا کننده معمولاً ظرف یک هفته التیام مییابد.
باقی ماندن حداقل اسکار و جای زخم روی ناحیه اهدا
مفید بودن برای بیمارانی که نیاز به جراحی کاشت ابرو دارند.
مراحل کاشت مو به روش BHT
در کاشت مو به روش بی اچ تی ابتدا موهای بدن به کمک تکنیک های کاشت FIT از روی پوست برداشته می شود.
در ادامه و با بی حس کردن موضعی منطقۀ مورد نظر، فولیکول های برداشت شده درست مانند همان روشی که در کاشت موهای سر انجام می گرفت، به منطقۀ مورد نظر پیوند زده می شود.
در انتها و برای پیشگیری از عفونت و خونریزی، منطقۀ مورد نظر پانسمان و ضد عفونی خواهد شد.
معایب کاشت مو به روش BHT
یکی از مهم ترین معایب این روش طولانی و زمان گیر بودن آن است. در کاشت مو به روش بی اچ تی نمی توان در هر جلسه تعداد زیادی فولیکول را برداشت و پیوند کرد. به همین دلیل هم هست که تعداد جلسه های درمانی مورد نیاز برای اتمام این روش کاشت مو در مقایسه با روش های دیگر زیادتر است.
از آن جایی که این روش کاشت مو نسبت به سایر روش ها جدیدتر است، دانشمندان و متخصصان هنوز نتوانسته اند تحقیقات جامعی دربارۀ مزیت ها، عوارض و معایب آن انجام بدهند و به همین دلیل در اغلب موارد این روش کاشت مو به عنوان آخرین راه حل به افراد متقاضی معرفی می شود.
کاندیدای مناسب برای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی)
ایدهآلترین کاندیدهای پیوند مو به روش BHT(بی اچ تی) افرادی هستند که موهای بدن آنها به لحاظ ظاهری با موهای محل پیوند مو هماهنگی بالایی دارد. بهطور مثال درصورتیکه موی سر شخص ضخیم و مجعد باشد، موهای ریش صورت گزینهی بسیار مناسبی برای گرفتن گرافت و پیوند زدن به سر او خواهند بود. یکی دیگر از فاکتورهای موردنظر برای کاندید شدن برای این روش نداشتن موی کافی در قسمت پشت سر میباشد. موهای پشت سر بهترین انتخاب برای گرفتن گرافت مو و پیوند در بالا و جلوی سر هستند چراکه همخوانی و هماهنگی کامل با ویژگی موهای جلوی سر دارند. درصورتیکه شخص در قسمت پشت سر خود به اندازه کافی مو برای گرفتن گرافت دارد، پس بهترین کار این است که از همین موها برای پیوند در جلوی سر استفاده کند.
برخی از بیماران ترجیح میدهند در ترمیم موی طبیعی بهجای موی پشت سر، گرافتهای مو از بدن آنها گرفته شود. در این موارد یک جلسه پیوند موی آزمایشی انجام میشود تا رشد موهای پیوند ه شده و ظاهر آنها مورد ارزیابی قرار بگیرد. درصورتیکه پیوند مو در محل ابرو یا شقیقهها انجام میشود، ممکن است گرفتن گرافت مو از بدن بهتر باشد چراکه احتمالاً موهای بدن به لحاظ ظاهری همخوانی بیشتری با موهای ابرو یا شقیقه دارد. برای مثال موهای ابرو نازکتر از موهای سر هستند و رشد آنها بسیار کمتر از موی سر است؛ بنابراین احتمالاً گرفت گرافت مو از دست یا پا برای پیوند ابرو میتواند گزینه مناسبتری نسبت به گرفتن گرافت مو از سر باشد. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که گرافتهایی که از موی سر گرفته میشوند نسبت به سایر نقاط بدن دوام بیشتری دارند.
در هنگام انتخاب جای مناسب برای گرفتن گرافت مو از بدن، معمولاً ریش صورت بهترین گزینه است، چراکه استحکام و دوام بیشتری دارد و درصد موفقیت آن بالاتر است. دو فاکتور مهم در بازدهی پیوند مو تأثیر دارند. در صورت گرفتن گرافت مو از بدن، پیوند گرافتهایی که در فاز رشد قرار دارند نتایج بهتری خواهد داشت. از طرف دیگر تراکم موهای پیوند ه شده نیز بسیار مهم است و پیوند بیش از 36 گرافت مو در یک سانتیمترمکعب، بازدهی پیوند مو را بسیار کم میکند. معمولاً توصیه میشود که در صورت گرفتن گرافت مو از بدن، تراکم پیوند مو کمتر از 30 گرافت در هر سانتیمترمکعب باشد. دوره ریکاوری عمل پیوند موی بدن به سر مانند پیوند موی سر عادی میباشد. پیشبینی نتایج عمل و رشد موهای پیوند ه شده، سه ماه پس از پیوند مو امکانپذیر است و نتایج نهایی نیز 12 ماه بعد مشخص میشوند. البته در موارد کمی، بازدهی پیوند مو بین ماه دوازدهم تا بیست و چهارم بیشتر میشود. در برخی موارد پیوند موی بدن نسبت به پیوند موهای سر کاملاً موفقیتآمیز نیست و رسیدن به پوشش دلخواه با پیوند موی سر، بسیار آسانتر از پیوند موهای بدن است.
دوران بهبود پس از پیوند مو چقدر طول میکشد؟
بیمار باید در چند هفته اول پس از جراحی پیوند مو از انجام دادن فعالیتهای جسمانی سنگین خودداری کند. بیمار با مرحلهای که ریزش مو نام دارد مواجه خواهد شد که در این مرحله همه فولیکولهای مصنوعی مو دچار ریزش میشوند و ریشه موهای جدید در موضع پیوند ه شده قرار گرفته و همانند سایر موهای سر شروع به رشد میکنند. در صورتی که بیمار خواهان کسب نتایج عالی از درمان است باید به خوبی از پوست سر خود مراقبت کند. در بخش زیر به چند نکته بسیار مهم اشاره میکنیم:
بیمار باید داروهای خود را طبق دستور پزشک به موقع مصرف کند و نباید حتی یک دوز از داروها را فراموش کند.
بیمار باید یک تا دو روز پس از جراحی از شستن سر خود اجتناب کنند فولیکولهای جدید بتوانند به خوبی در محل جدید قرار بگیرد.
بیمار باید هنگامیکه سرش را با شامپو میشوید از ماساژ دادن و چنگ انداختن به موهای خود اجتناب کند.
بیمار باید از خاراندن سر یا کندن بافت اسکار ایجاد شده خودداری کند.
آماده شدن برای کاشت موی بدن روی سر
برای انجام این عمل جراحی دستورالعمل زیر را دنبال کنید:
در طول بازه دو هفته قبل از عمل جراحی، از مصرف تمام داروها و مکملهایی که خون را غلیظ میکنند اجتناب کنید. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن، مکملهای ویتامین E، سیر و غیره هستند.
ترک سیگار 2-3 هفته قبل از انجام این عمل. نیکوتین موجود در سیگار مانع بهبودی و رشد مو توسط عروقی میشود که خون را به پوست سر میرسانند.
سه عامل اصلی موفقیت برای هر BHT وجود دارد
استخراج فولیکول های مو
چرخه رشد موهای بدن
سازگاری موهای سر و بدن