جراحی بینی جز جراحی های زیبایی و هم درمانی محسوب می شود. چرا که پس از جراحی بینی هم در ظاهر فرد تغییر به وجود می آید و هم اگر مشکلاتی از قبیل انحراف، پلیپ و غیره داشته باشد رفع می گردد. عمل جراحی بینی در ایران بسیار مرسوم می باشد به همین دلیل جراحان بینی در ایران به دلیل تجربه زیاد در این زمینه جز بهترین جراحان بینی دنیا محسوب شده و گاهی شاهد هستیم که افراد از خارج از کشور برای انجام جراحی بینی به ایران سفر می کنند. اگر شما هم قصد انجام این جراحی را دارید باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید و سپس با آگاهی کامل تصمیم قطعی خود را برای این عمل بگیرید. ما در این مجله راجع به تمامی سوالاتی که در ذهن شما شکل گرفته و یا حتی موضوعاتی که شما هیچ اطلاعی از آنها ندارید و نیاز به دانستن آنها دارید صحبت می کنیم. در واقع در یک زمان کوتاه و مطالعه مقالات موجود در این مجله همه نکات مربوط به این جراحی را یاد می گیرید. موضوعاتی که در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد شامل موارد زیر می باشد.

  • فعالیت های قبل از عمل جراحی بینی
  • فعالیت های بعد از عمل جراحی بینی
  • سوالاتی که باید در جلسه مشاوره از جراح بینی خود بپرسید
  • معیارهای عمل بینی (جراحی بینی) خوب و موفق
  • تفاوت عمل جراحی بینی باز و بسته

افرادی که برای انجام جراحی بینی اقدام میکنند با فکر زیباتر شدن و تغییر واضح در چهره شان زیر تیغ جراحی می روند واگر نتیجه عکس انتظارشان باشد به طبع حال خوبی نخواهند داشت.
از طرفی بینی یکی از مهم ترین اعضای بدن است که عملکرد آن نقش حیاتی برای انسان دارد و کوچک ترین اختلال برای این عضو می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد پس برای آنکه به زیبایی برسیم نباید سلامتی را نادیده بگیریم و در مرحله اول با مراجعه به پزشک متخصص سلامتی خود را تضمین کنیم سپس به زیبایی دست بیابیم. 
گاهی در کنار مشکلات ظاهری، اختلال داخلی از جمله پولیپ،  انحراف تیغه بینی و بزرگی شاخک بینی وجود خواهد داشت و علاوه بر رفع مشکل به زیبایی هم می توان فکر کرد.
تصمیم گیری برای جراحی بینی باید با درک انتظارات خود از جراحی بینی آغاز شود.
مشاوره با یک جراح با تجربه اولین قدم در راستای درک فرآیند جراحی بینی است. این کار می تواند به شما کمک کند که ظاهر بینی خود را بهتر بررسی کنید و به دکتر خود بگویید که دقیقا چه انتظاری از جراحی بینی دارید.

جراحی بینی برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی بینی برای چه کسانی مناسب است

  • افرادی که از بینی فعلی خود ناراضی هستند
  • افرادی که احساس می کنند بینی شان با افزایش سن در حال تغییر است و از این تغییر ناراضی هستند
  • افرادی که یک قسمت از بینی شان بدشکل است و می خواهند آن را اصلاح کنند
  • کسانی که سن مناسبی برای جراحی بینی دارند. با این که جراحی بینی بین جوانان و نوجوانان محبوب تر است اما نوجوانان بهتر است حداقل تا ۱۷ یا ۱۸ سالگی صبر کنند رشد و تغییر بینی آن ها کامل شود.

جراحی بینی برای چه کسانی توصیه نمی شود؟

  • کسانی که انتظارات واقع بینانه ندارند.
  • کسانی که پوست یا غضروف بینی آنها خیلی ضعیف بوده و از نظر ساختاری کامل نیست
  • کسانی که به اجبار دیگری می خواهند جراحی بینی انجام دهند
  • کسانی که سنشان برای جراحی بینی مناسب نیست (جراحی بینی بهتر است بین محدوده ی سنی ۱۸ تا ۴۰ سال انجام شود)
  • کسانی که به دنبال یک بینی بی نقص هستند
  • کسانی که دچار اختلال بدشکلی بدن ( یک اختلال روانی است که فرد مرتبا از اعضای بدن خود ایراد می گیرد) یا هر گونه اختلال روانی دیگری هستند
  • کسانی که می خواهند بینی خود را شبیه یک هنرپیشه یا فرد دیگر در بیاورند
  • کسانی که در یک مرحله ی بحرانی زندگی هستند ( به عنوان مثال مرگ کسی که دوستش دارند)

انواع عمل جراحی بینی

عمل بینی طبیعی

 عمل بینی طبیعی

اکثریت آقایان و نیز بسیاری از خانم ها این مدل بینی را می پسندند. منظور از بینی طبیعی این است که اشکالات ظاهری بینی مانند قوز بینی، افتادگی نوک بینی، انحراف ظاهری، پهنای نوک بینی به نحوی وضع شوندکه بینی در عین حال که زیبا تر و شکیل تر می شود، ظاهری به اصطلاح “عملی” و  “مصنوعی” پیدا نکند.
به عبارت دیگر  اگر شخصی بعد از عمل بینی شخص را ببیند متوجه عمل جراحی زیبایی در وی نخواهد شد.
البته طبیعی بودن به معنای باقی ماندن مقداری از اشکالات اولیه و بزرگی بینی نیست بلکه به معنی تناسب کامل بینی با سایر اجزای صورت و باقی نماندن عوارض ظاهری جراحی مانند جای بخیه، فرو رفتگی زیاد در ناحیه پشت و پره های بینی و کوچک تر از حد شدن سوراخ های بینی می باشد.
بینی های طبیعی علاوه بر حفظ تناسب اجزای صورت عموما از عملکرد بهتری برخوردار هستند و سلامتی شخص بعد از عمل جراحی حفظ خواهد شد. 

عمل بینی نیمه فانتزی

عمل بینی نیمه فانتزی

تقریبا نیمی از خانم های متقاضی عمل جراحی زیبایی بینی خواهان بینی نیمه فانتزی هستند.
منظور از بینی نیمه فانتزی مدلی است که ضمن حفظ تناسب سایز و شکل بینی با سایر اجزای صورت نوک بینی کمی از حالت طبیعی سربالاتر و قوس پشت بینی نیز کمی بیشتر باشد.
در این مدل پهنای بینی از روبرو و سایز سوراخ ها نیز کمی از حالت طبیعی باریکتر خواهد بود.
در این مدل نیز بینی ظاهر غیر طبیعی و “عملی” ندارد نوک بینی بیش از حد بالا نرفته و ظاهر به اصطلاح “خوکی” پیدا نمی شود و همچنین قوس پشت بینی به حالت “سرسره ای” تبدیل نمی شود.
مدل نیمه فانتزی هر چند مقداری کوچکتر و ظریف تر از مدل طبیعی است اما باید به خاطر داشت که عملکرد تنفسی بینی ممکن است به اندازه مدل طبیعی، کاملا مطلوب نباشد. در این رابطه باید حتما قبل از جراحی بینی از سلامتی کامل پس از عمل اطمینان کسب کنید.

مدل های غیر طبیعی بینی

برخی از متقاضیان عمل جراحی زیبایی بینی خواهان مدل های غیر طبیعی بینی هستند. از مشخصات این مدل ها بالا رفتن زیاد نوک بینی، قوس بیش از اندازه در پشت بینی فرو رفتگی زیاد ناحیه پره های بینی و کوچک شدن زیاد سایز بینی است.
نتیجه این عمل ها این است که بعد از عمل در نگاه اول ظاهر غیر طبیعی و به اصطلاح “عملی” بینی مشهود و نمایان است.
این موضوع شاید در کوتاه مدت و به خصوص در سنین کمتر برای برخی مطلوب  باشد ولی در دراز مدت موجب  نارضایتی و گاهی انگشت نما شدن شخص شده و بعد از چند سال این افراد به دنبال عمل ترمیم و اصلاح شکل “غیر طبیعی” بینی خود خواهند بود.
به علاوه اکثر این افراد دچار مشکل تنفسی و بویایی خواهند شدکه عوارض ناشی از این عمل “غیر اصولی” را مضاعف خواهد کرد.

جراحی بینی فانتزی:

جراحی بینی فانتزی نوعی جراحی بینی است. لازم به ذکر است که با توجه به سلیقه ها و معیارهای زیبایی افراد ، مدل بینی متفاوت خواهد بود ولی در بین خانم ها مدل بینی فانتزی یا مدل بینی عروسکی طرفداران زیادی دارد.
با توجه به ساختار صورت و علاقه شخصی فرد ، بینی می تواند به گونه ای جراحی شود که مشخص باشد بینی جراحی شده است ( بینی فانتزی ) ؛ یا این که بینی ممکن است به گونه ای جراحی شود که در نگاه اول به راحتی نتوان تشخیص داد که تحت عمل جراحی قرار گرفته است ( بینی طبیعی ).
از مشخصات ظاهری بینی های فانتزی یا عروسکی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • داشتن قوس مشخص بر روی بینی
  • نوک سربالا
  • سایزکوچک

نکته مهم درباره جراحی بینی فانتزی

امروزه جراحی بینی فانتزی ، مورد توجه عده زیادی قرار دارد و متقاضیان آن را عمدتا خانم ها ؛ بخصوص خانم های جوان تشکیل می دهند.
لذا لازم دانستیم در این مجال ؛ به ذکر نکته ای کلیدی و مهم ، در خصوص این مدل از جراحی بینی بپردازیم.
در جراحی بینی فانتزی یا اصطلاحا عروسکی ؛ باید در عین کوچک کردن سایز بینی و لحاظ نمودن دیگر ویژگی های بینی فانتزی ، تناسب بینی با سایر عناصر صورت حتما مد نظر قرار داده شود ؛ تا جایی که جراحی بینی به فرم فانتزی ، منجر به بر هم خوردن هارمونی و توازن صورت نشود.
به عنوان مثال ؛ افرادی که صورت بزرگی دارند و دیگر اجزای چهره شان نیز از ابعادی بزرگ برخوردار است ، گزینه مناسبی برای جراحی مدل بینی فانتزی به شمار نمی روند و نباید این مدل را انتخاب کنند ؛ چرا که این انتخاب به نارضایتی آن ها از نتیجه عمل خواهد انجامید.

معیارهای زیبایی بینی بسته به جنس فرد، فرهنگ و قومیت وی و آناتومی منحصر بفرد صورت فرد فرق می کند.
مهمترین مسئله در مورد زیبایی بینی این است که بینی را به عنوان جزئی مجزا در صورت در نظر نگیریم و اندازه و شکل آن را متناسب با سایر اجزای صورت دستکاری کنیم وبدانیم که آنچه مهم است نه سایز و شکل عضو خاصی در صورت، بلکه تناسب میان اجزای آن است .
در فردی که چهره ای با استخوان بندی درشت و گونه و فک تحتانی برجسته دارد، یک بینی کوچک و سرسره ای و سربالای بیش از حد هرگز زیبا نخواهد بود چون تناسب موجود بهم می خورد.
در دراز مدت آن بینی زیباتر خواهد بود که به نسبت آن صورت طبیعی تر باشد و در اجزای دیگر صورت پخش شود و بصورت جداگانه و مجزا خودنمایی نکند.
بینی طبیعی،آن بینی است که اجزای صورت متناسب و هماهنگ باشد وبا شکل لب،فاصله لب و بینی شخص،پهنای صورت و فاصله میان چشمان فرد هماهنگی کامل داشته باشد.
امروزه این نسبت ها و فواصل با بررسی های مختلف در میانگین بدست آمده ازصورتهای متناسب و نزدیک به ایده آل مشخص شده است و علیرغم اینکه هر فردی ساختار منحصر به خودش را دارد تا حد زیادی می تواند برای راهنمایی بیمار و جراح برای خلق نتایج زیبا و ماندگار کمک نماید.
یکی از این تقسیم بندی ها، تقسیم صورت به سه قسمت است که شامل ۱) فاصله خط رویش مو تا ریشه بینی(معمولا” میان دو ابرو) ; ۲)فاصله ریشه بینی تا زیر بینی و ۳) فاصله زیربینی تا برآمدگی چانه است که باید صورت را به سه قسمت مساوی تقسیم نماید،  هر چند که این نسبت ها نیز در مردان و زنان و در نژادهای گوناگون متفاوت است.
شکل زیر این تقسیم بندی را نشان میدهد:

تناسب صورت با بینی


 در اینجا برخی از معیارهای رایج تر زیبایی بینی و تناسب آن در صورت را مرور می کنیم:
۱-درمورد انحراف بینی: اگرخطی عمودی و مستقیم از نقطه خط وسط میان ابروها به خط وسط برجستگی چانه رسم شود این خط باید لب ها و بینی را به دو قسمت مساوی تقسیم کند و اگر اینگونه نباشد یا بینی در خارج ازخط وسط قرار دارد یا عدم تقارن در دو سمت صورت و یا اختلالات در فک بیمار وجود دارد که باید بوسیله جراح تشخیص و به بیمار توضیح داده شود. 

قرینگی صورت در عمل بینی

۲- در مورد ارتباط بینی با چشم ها: درصورتیکه فاصله میان چشم ها درصورت طبیعی باشد،عرض و پهنای قاعده بینی(فاصله میان سوراخهای بینی)باید مساوی با فاصله میان لبه داخلی شکاف میان دو چشمها باشد. 

ارتباط بینی با چشم ها

۳-در مورد پهنای بینی: پهنای قسمت استخوانی بینی باید حدود  ۶۰ تا ۷۰% پهنای قاعده بینی باشد.

پهنای بینی


۴-در مورد طول ایده آل بینی: دو راه برای محاسبه طول ایده آل بینی وجود دارد: الف-در مواردی که فک بالایی و پایین بیمار متناسب و در محدوده طبیعی باشد طول ایده آل بینی(که از محل موازی با چین بالای پلک فوقانی بیمار تا نوک بینی وی اندازه گیری می شود)باید مساوی با فاصله میان محل اتصال دو لب تا پایین ترین نقطه برجستگی چانه باشد ( در شکل زیر فاصله RT باید مساوی SM باشد.)
ب- در صورتی که به هر دلیلی مثل عقب بودن چانه یا بزرگی و برجستگی آن این معیار قابل استفاده نباشد می توان طول ایده آل بینی را با محاسبه فاصله میان ریشه بینی (میان دو ابرو)تا زیر بینی (خطی که ازپایین پره بینی رسم می شود)و ضرب آن در ۳/۲ بدست آورد. 

طول ایده آل بینی


۵-در مورد برجستگی بینی(میزان برآمدگی بینی از صورت):این اندازه باید۲/۳  یا ۶۷% طول ایده آل بینی باشد که با روش های اشاره شده در مورد ۴ بدست می آید. 

برجستگی بینی


۶-میزان انحنا در پشت بینی:در صورتی که خط مستقیم از ریشه بینی به نوک آن رسم کنیم در مردان برجستگی باید در روی این خط باشد و در زنان دو میلی متر پایین تر از این خط قرار گیرد.

انحنا در پشت بینی


۷-در نگاه از پایین:ارتفاع سوراخهای بینی باید دو برابر فاصله میان بالای سوراخ بینی تا نوک بینی باشد.

ارتفاع سوراخهای بینی

۸-زاویه میان لب و بینی:زاویه میان خطی که عمود بر لب فوقانی(در صورت طبیعی بودن آن)رسم می شود و خطی که از عقب به جلوی سوراخ بینی رسم می شود است که در مردان ۹۰تا ۹۵ درجه و در زنان ۹۵ تا ۱۰۵ درجه باید باشد.

زاویه میان لب و بینی


 اینها خلاصه ای از اصول علمی هستند که جراح آموزش دیده و با در نظر گرفتن خواسته های بیمار از طرفی و پایبندی به این اصول علمی ازطرف دیگر و با دید هنرمندانه بر اساس آنها صورت و بینی را آنالیز و تحت عمل جراحی قرار می دهد.

ترس از عمل بینی

ترس از عمل بینی

هر بیمار متقاضی جراحی بینی با دیگری متفاوت است. هیچ‌گاه نمی‌توان دو بیمار متقاضی جراحی بینی را پیدا کرد که نگرانی و درخواست‌های کاملاً یکسانی داشته باشند. اگرچه بر اساس مشاوره‌های انجام‌شده با بیماران می‌توان گفت برخی مسائل و نگرانی‌ها برای همه اتفاق می‌افتد. گاهی در بین بیمارانی که جراحی بینی پیش رو دارند نگرانی‌های مشخص و یکسانی دیده می‌شود.

اگر شما فکر می‌کنید که نمی‌توانید درد ناشی از جراحی را تحمل‌ کنید، در طول مشاوره این موضوع را با پزشک جراح خود در میان بگذارید تا جراح بتواند در این خصوص به شما مشاوره داده و نگرانی‌های شما را برطرف سازد. جراح همچنین می‌تواند در خصوص استراحت در منزل با شما مشورت کند تا اطمینان حاصل شود که شما زمان کافی برای استراحت و بهبودی کامل را در مراحل درمان دارا هستید.

چند راهکار برای کاهش ترس از جراحی بینی

در خصوص انتظارات خود واقع‌گرا باشید

اولین و مهم‌ترین مسئله این است که تمامی امکانات و محدودیت‌های یک جراحی را درک کنید. جراح چندین بار قبل از عمل جراحی فرایند جراحی را با شما بررسی می‌کند و در خصوص تکنیک‌هایی که استفاده می‌کند و همچنین نتیجه جراحی  برای شما توضیحاتی ارائه می‌دهد. موفق‌ترین نتایج زمانی رخ می‌دهند که بیماران رفتاری مناسب و انتظاراتی هم‌ردیف با تفکرات پزشک داشته باشند. اگر در خصوص تغییراتی که می‌تواند در جراحی باعث زیباتر شدن شما شود، خوش‌بین‌تر باشید شانس رضایت شما از نتیجه جراحی بیشتر می‌شود و از ترس شما قبل از جراحی می‌کاهد.

بدنی سالم داشته باشید

قبل از انجام جراحی بدن باید در سالم‌ترین و بهترین حالت خود باشد تا بتواند بعد از جراحی به‌صورت کامل درمان شود. به‌شدت توصیه می‌شود که قبل از جراحی زمانی را برای پیدا کردن آرامش و کاهش دادن استرس‌های غیرضروری اختصاص دهید. تهیه کردن زودهنگام مواردی که در طول دوران بهبودی به آن احتیاج دارید مانند داروهای مسکن و غذاهای سالم می‌تواند به شما این اطمینان را بدهد که در مدت زمان مرخصی فقط بر روی استراحت تمرکز خواهید کرد.

باید از نیازهای خود حمایت کنید

در طول دوران بهبودی حضور دوستان و خانواده می‌تواند یک کمک بزرگ باشد. آن‌ها نه‌تنها می‌توانند در خصوص کمک‌های فیزیکی به شما کمک کنند بلکه می‌توانند با حضور خود در زمانی که شما تغییرات ظاهری را تجربه می‌کنید از شما حمایت کنند. یک رفتار صبورانه و به دور از قضاوت از سوی کسانی که دوستشان دارید می‌تواند به شما کمک کند تا در طول تمامی مراحل درمان دید بهتری داشته باشید و در حالی که ورم ناشی از جراحی بهبود می‌یابد بر روی کوچک‌ترین تغییرات روزانه حساس نشوید.

دیگر راهکارها

راهکارهای زیادی وجود دارند که می‌توانند به شما در جلوگیری از عوارض ناشی و ترس از عمل بینی کمک کنند. جراح زیبایی متخصص و باتجربه انتخاب کنید. خود را کاملاً آماده کنید. اگر سیگار می‌کشید برای بهبود جراحی سیگار را ترک کنید چراکه کشیدن سیگار برای جراحی بینی مناسب نیست. تمامی دستوراتی را که جراح قبل و بعد از جراحی به شما می‌دهد را رعایت کنید. همچنین از مواردی برای جلوگیری از عوارض ناشی از جراحی دوری ‌کنید. عواملی مانند سیگار کشیدن، آفتاب گرفتن و دوری از هر چیزی که بعد از جراحی باعث آسیب به بینی می‌شود.

فعالیت های قبل از عمل جراحی بینی

نکات قبل از جراحی بینی

حتماً از ۸ ساعت قبل از جراحی ( شب قبل از عمل بینی ) ناشتا باشید. یعنی هیچ چیز حتی آب نباید در طول این مدت مصرف شود .به عنوان مثال اگر شما ساعت ۸ صبح روز دوشنبه وقت جراحی بینی دارید باید از ساعت ۱۲ شب یکشنبه چیزی نخورید و ناشتا باشید. زیرا در هنگام بیهوشی اگر چیزی داخل معده باشد، ممکن است محتویات معده برگشت کرده و وارد  مجرای تنفسی گردد. هرچند که وجود یک لوله پلاستیکی در نای شما در هنگام جراحی خطر این حادثه را پائین می آورد، اما اگر معده خالی نباشد باز هم احتمال خطر وجود دارد.

شب قبل از عمل، حتما دوش بگیرید و چانچه مضطرب هستید از یک آرام‌بخش ضعیف برای کمک به خوابتان استفاده کنید.

شب قبل از عمل بهتر است نیم ساعت پیاده روى کنید.

صبح روز عمل حتما صورت خود را با صابون ملایمی بشوید و از مصرف هرگونه ماده آرایشی حتی کرم بروی پوستتان خودداری کنید.

بهتر است در روز جراحی بینی لباسی بپوشید که از جلو دکمه داشته باشد و نیازی نباشد که آن را از سرتان خارج کنید.

آقایان بهتر است در صورت امکان صورت خود را اصلاح کنند.

خانم ها باید لاک ناخن و یا ناخن مصنوعی نداشته باشند این کار به دلیل مسائل بهداشتی است. و کنترل کردن تغییر رنگ ناخن ها بعد از عمل بینی مهم می باشد که داشتن لاک یا ناخن مصنوعی مانع از این کار می شود.

حداقل یک نفر همراه داشته باشید.

شب قبل، ساعت عمل خود را با خانم منشی قطعى فرمایید.

دفترچه بیمه خود را همراه داشته باشید.

نکات بعد از جراحی بینی

رعایت نکات بعد از جراحی بینی ،باعث می شود که عمل بینی شما زودتر به نتیجه برسد.

روز اول بعد از عمل بینی استراحت کامل داشته باشید و از رژیم غذایی مایعات سرد استفاده کنید.

کمپرس سرد تا ۴۸ ساعت اول (قبل از در آوردن تامپون ها) هر دو ساعت یکبار به مدت ۲۰ دقیقه روی کبودیها و کمپرس گرم ۴۸ ساعت دوم (بعد از در آوردن تامپونها) برای کم کردن کبودی و تورم به همان صورت استفاده گردد.

در هفته های اول از خندیدن و حرف زدن زیاد خودداری نمایید.

بعد از عمل بینی تا یک هفته استراحت نسبی داشته باشید ، از فعالیتهای جسمی زیاد ،ورزش کردن ،بلند کردن اجسام سنگین خوداری و بیشتر استراحت کنید.

تا زمانی که بینی شما شکل نگرفته است از قرار گرفتن در محیط های شلوغ مانند مترو و اتوبوس که احتمال برخورد شما با افراد زیاد است خود داری نمایید.

بعد از عمل بینی از خوردن غذاهای سفت که به جویدن زیاد نیاز دارد خودداری و از غذاهای نرم و میکس شده استفاده کنید.

 به حالت نیمه نشسته استراحت کنید واز دو عدد بالشت درزیر سر استفاده گردد و از پایین نگه داشتن سر به مدت طولانی خودداری شود.

در روزهای اول هنگامی که می خواهید از خواب بیدار شوید از افراد دیگر کمک بگیرید چون ممکن است سرگیجه داشته باشید .

از مسواک نرم استفاده کنید و سعی کنید  لباس های دکمه دار بپوشیدکه هنگام پوشیدن با بینی شما تماس نداشته باشد .

داروهای تجویز شده توسط پزشک مرتب مصرف شود و از مصرف داروهای اضافی خودداری نماید.

از فین کردن خودداری نمائید و در صورت داشتن ترشح یا خونابه با دستمال کاغذی نرم بینی را خشک نمائید.

در هفته های اول به علت جمع شدن ترشحات بینی و خشک شدن آن ممکن است تنفس برای شما مشکل شود برای حل این مساله شما می توانید روزانه چند نوبت از محلول سرم نمکی با استفاده از یک سرنگ ۲۰ سی سی در حالی که در دستشویی ایستاده اید بینی خود را تمیز کنید در حین شستشو مراقب باشید چسب های بینی خیس نشود .

از صحبت کردن طولانی و مکالمات تلفنی و فعالیتهای اجتماعی زیاد حداکثر به مدت دو هفته اجتناب کنید. ازکشیدن سیگار به مدت دو ماه اجتناب و از مجاورت با افراد سیگاری بپرهیزید.

به مدت ۲ ماه از عینک آفتابی یا طبی استفاده نکنید در صورت نیاز می توانید از لنز طبی استفاده کنید .

در ماه های اول از قرار گرفتن در زیر نور آفتاب و محیط های خیلی گرم مثل سونا خود داری نمایید زیرا حرارت موجب تورم بافت ها می شود ، در صورت نیاز می توانید هنگام قرار گرفتن در زیر نور آفتاب از کلاه های لبه دار و ضد آفتاب استفاده کنید.

قبل از برداشتن گچ در صورت نیاز به استحمام ، از وان یا ریختن آب با ظرف روی بدن استفاده کنید. از دوش گرفتن جدا خودداری و زمان حمام کوتاه باشد و از گرمای زیاد و بخار اجتناب کنید زیرا موجب تورم بیشتر بینی خیس شدن پانسمانها خواهد شد.

بعد از کشیدن تامپونها ، به مدت ۶ ماه بینی را با سرم سدیم کلراید روزی ۳ بار به نحوی که به شما آموزش داده خواهدشد شستشو دهید.

تا۶ماه از ضربه زدن به بینی جدا خودداری کنید .

و در نهایت هر مساله که به نظرتان می رسد را در کاغذی یادداشت کنید و در هنگام ملاقات با دکتر خود  بپرسید .

انواع جراحی پلاستیک بینی

تفاوت جراحی بینی باز و بسته

جراحی بینی باز

جراحی بینی باز روشی است که محدودیت های روش اولیه جراحی بینی به صورت بسته را رفع کرده و برای بینی هایی که مشکلات جدی تری دارند و دلیل جراحی فقط زیباتر شدن بینی نیست نتیجه بهتری خواهد داشت.

جراحی زیبایی بینی ( عمل بینی گوشتی ، عمل بینی استخوانی ، عمل بینی طبیعی ) امروزه متقاضیان زیادی دارد و جزء پر طرفدارترین عمل های زیبایی است ، عمل زیبایی بینی از طریق جراحی بینی باز یا جراحی بینی بسته انجام می شود.

تکنیک های جراحی بینی با توجه به نوع ایراد بینی و نظر فرد توسط بهترین جراح بینی تعیین می شود.

در رینوپلاستی بینی به روش باز ، برشی بر روی کلوملا ایجاد می شود و پوست را از ساختار بینی جدا کرده سپس تغییرات را اعمال می کند و در آخر پوست بدون تغییر روی استخوان بینی قرار می گیرد.

جراحی بینی بسته

در این روش تمامی برش های جراحی داخل بینی ایجاد می شود و پوست بینی به میزان بسیار کمی از اسکلت بینی جدا شده و توسط ابزار مخصوصی بالا نگه داشته می شود و جراح بینی اقدام به اعمال تغییرات روی بینی می نماید.

مزایای جراحی بینی به روش بسته:

کوتاه بودن زمان جراحی
تورم کمتر بعد از انجام جراحی
دوره بهبودی کوتاه‌تر
گردش بهتر خون
در مرحله دوم از مراحل انجام جراحی عمل بینی نوع بیهوشی مورد نیاز برای انجام جراحی بینی شما تعیین می‌گردد. اینکه کدام یک از روش‌های بیهوشی برای شما استفاده می‌شود، بستگی به نظر پزشک و شرایط جسمانیتان دارد.

در مرحله سوم از مراحل انجام عمل بینی از یکی از روش‌های گفته‌شده (باز و بسته) برای انجام عمل بینی استفاده می‌شود.

در مرحله چهارم از مراحل انجام عمل بینی زمانی که فرم مورد نظر به بینی داده شد، نوبت به گچ گرفتن آن می‌رسد. معمولاً تمامی افراد بعد از انجام این جراحی باید به مدت ۲ هفته بینی خود را گچ گرفته تا پوست و غضروف کمی التیام پیدا کنند.

لیست بهترین جراحان بینی

عمل جراحی نوک بینی:

جراحی نوک بینی

از جمله شایع‎ترین ومهم‎ترین مشکلاتی که افراد برای عمل جراحی زیبایی بینی مراجعه می‎کنند، افتادگی نوک بینی می‎باشد که بوسیله عمل نوک بینی و ترمیم نوک بینی عمل شده، با تکنیک‎های جراحی پلاستیک قابل برطرف شدن می‎باشد.
امروزه خیلی‎ها خواهان انجام جراحی‎های زیبایی از جمله جراحی بینی می‎باشند و اکثر کسانی که خواهان این نوع جراحی‎ها هستند، به عوارض ناشی از آنها نیز آگاه می‎باشند. اما با این حال زیبایی برای آنان در اولویت بالاتری قرار دارد. جراحی زیبایی بینی با اهداف مختلفی انجام می شود که از مهم ترین و شایع ترین آنها، اصلاح افتادگی نوک بینی و داشتن بینی عروسکی می‎باشد، جراحی نوک بینی به منظور فرم‎دهی به ناحیه‎ی نوک بینی در افرادی انجام می‎شود که نوک بینی آن‎ها بیش از حد به سمت پایین می‎باشد.
عمل نوک بینی از داخل بینی صورت می‎گیرد و جراح می‎تواند از داخل بینی تغییرات لازم را بر روی استخوان وغضروف بینی انجام دهد. برای اینکه در جراحی نوک بینی، نوک بینی را ترمیم کنند، غضروف‎های قوی را به غضروف‎های نوک بینی پیوند می‎دهند تا سبب استحکام نوک بینی شده و آن را زیباتر کند. درعمل نوک بینی، بخیه‏ ها از داخل زده می ‏شوند وهمین سبب می‏‎شود اثری ازجراحی نوک بینی، از بیرون دیده نشود و این یکی ازمهمترین مزایای جراحی ترمیم نوک بینی عمل شده می‎باشد که سبب شده خیلی‎ها به انجام جراحی نوک بینی گرایش پیدا کنند.

شرایط انجام جراحی نوک بینی

  • انجام عمل نوک بینی با بیهوشی
  • مدت زمان بیهوشی در جراحی نوک بینی، ۴۵ دقیقه
  • استفاده ازبخیه‎های جزئی در جراحی نوک بینی و عدم نیاز به کشیدن بخیه ها پس ازعمل نوک بینی
  • پانسمان نوک بینی پس از جراحی نوک بینی
  • باز کردن پانسمان بینی، بعد از گذشت ۵ روز از عمل نوک بینی

خیلی اوقات، نیاز است که نوک بینی خیلی کم به سمت بالا برود و بنابراین ظرافت و دقت زیادی را در حین جراحی می‎طلبد و همین دقت، در دستیابی به نتایج دلخواه و مورد انتظار بسیار حائز اهمیت می‎باشد. میزان بالا بردن نوک بینی، بر اساس عوامل مختلفی مثل سن، جنسیت، قد و سایر مشخصات بیمار تعیین می‌شود.

اصلاح قوز بینی بدون بی‌هوشی:

عمل بینی، قسمتی از بینی را که در قسمت میانی بینی وجود دارد و باعث بوجود آمدن قوز بینی شده است برطرف می کند.
حذف یک برآمدگی یا رفع قوز بینی یکی از رایج ترین مسائلی است که افراد به دنبال رفع آن در عمل بینی هستند.
قوز بینی از نظر اندازه می تواند بسیار متنوع باشد. شاید شما فقط یک برآمدگی کوچک روی بینی خود دارید که به دنبال اصلاح آن هستید یا شاید با موارد شدیدتر بینی قوز دار مواجه هستید و به همین خاطر احساس ناراحتی می کنید. به هر حال صرف نظر از اندازه برآمدگی روی بینی عمل جراحی زیبایی بینی می تواند به تغییر ظاهر بینی شما کمک فراوان کند.
گاهی اوقات، استخوان و قوز بینی عقابی بسیار بزرگ ‌تر از چیزی که هست به چشم می ‌آید، چون که در واقع برآمدگی صورت در ناحیه زیر چشم (که به آن ریشه‌ ی بینی گفته می‌ شود) کم است.
در این مواقع یک گرافت غضروفی کوچک برای بالا بردن این ناحیه و رفع تو رفتگی آن، به کار می ‌رود. ممکن است استخوان(قوز) بینی بر اثر یک آسیب‌ دیدگی در دوران کودکی و ضربه خوردن به یک سوم پایینی بینی ایجاد شده باشد که موجب کاهش ارتفاع سپتوم (تیغه بینی) می ‌شود (به این موارد دفورمیتی زینی گفته می‌شود).
در این موارد، افزایش ارتفاع سپتوم یا اضافه کردن گرافت غضروفی در قسمت پایینی بینی که دچار تورفتگی شده است، می‌تواند شکل بینی عقابی(بینی عقابی) را اصلاح کند و قوز بینی را برطرف کند.
این مشکل باعث بر هم زدن زیبایی بینی می شود و نگاه مخاطب را به این قسمت از بینی معطوف میکند و سبب کاهش اعتماد به نفس فرد می شود که در این صورت فرد ناچار می شود برای اینکه تعادل را در زیبایی بینی و صورت خود ایجاد کند و بینی خود را با سایر اجزای صورت متناسب کند اقدام به عمل زیبایی بکند.
اما متاسفانه ممکن است افردی باشند که به شدت از عمل و بیهوشی ترس داشته باشند و یا از نظر پزشکی صلاح نباشد که برای بیهوشی اقدام کنند.
قبل از جراحی باید آمادگی‌هایی صورت گیرد. پزشکان معمولا از تزریق آرام‌ بخش برای کاهش استرس بیمار و قرار دادن او در یک حالت ریلکس و آرام، استفاده می‌کنند. (این آرام بخش باعث می‌شود که اغلب بیماران در حین جراحی در حال خوابیدن باشند. یک متخصص بیهوشی، ماده‌ی بیهوشی را همراه با داروی مسکن و یک داروی آرام بخش خفیف به شما تزریق می‌کند. سپس پزشک یک بلوک عصبی (داروی مسکن قوی که در دوزهای بسیار دقیق و کم استفاده می‌شود) را نیز به صورت موضعی به شما تزریق می‌کند. بلوک عصبی در ناحیه شبکه عصب‌های سه‌قلو که در اطراف محل انجام جراحی قرار دارند، تزریق می‌شود.

۱.برداشتن قوز بینی بدون جراحی بینی با نخ و فیلر

در روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی نیازی نیست فرد عمل زیبایی بینی انجام دهد و استرسهای آن را تحمل کند تا قوز از بین برود.
مزیت روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی در اینست که فرد نیازی نیست تحت عمل سنگین جراحی بینی یا همان روش رینوپلاستی قرار بگیرید و با استفاده از نخ و فیلر می تواند عیبهای ظاهری بینی مثل قوز بینی و یا افتادگی بینی را اصلاح کند.
امروزه افراد دنبال روش هایی هستند که کمترین عارضه و خطر را برای آنان داشته باشد و با توجه به عوارض جراحی های بینی، جراحان دنبال روش های ساده تر برای برطرف کردن نواقص بینی هستند. برداشتن قوز بینی بدون نخ و فیلر جلوی خیلی از خطرات جراحی بینی را خواهد گرفت.
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که بیش از نیمی از جراحی های بینی انجام شده واقعا ضرورتی ندارند و میتوان با روش غیر جراحی بینی اقدام به ترمیم و یا اصلاح آنان کرد و جلوی بسیاری ازهزینه ها و عوارض پس از جراحی بینی را گرفت.

روش تزریق در این روش

در این روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی، پس از بی حس کردن بینی با کرم هاى بی حس کننده، به مقدار کافی از filler که می تواند کلسیم هیدروکسی اپتات و یا اسیدهیالورونیک (ژویدرم) باشد توسط سوزن خیلی ظریفی به زیر پوست تزریق می شود.
این تزریق جهت قوز بینی انجام میشود که باید درقسمت بالا و پایین قوز به میزان لازم تزریق شود تا برجستگی قوزبینی از بین ببرد و یا در نقاط خاصی از نوک بینی تزریق می شود و نوک آن راتا مقداری بالا ببرد.
در صورتی هم که بینی غیر قرینگی، تو رفتگی و یا ناصافی داشته باشد، می توان با پرکردن این نواحی سطح بینی را صاف کرد.

 تست تزریق برای برداشتن قوز بینی بدون جراحی

اصلاح قوز بینی

و در صورتی که فردی اطمینان ندارد که برداشتن قوز بینی بدون جراحی برایش کارآمد است یا نه، می تواند در ابتدا یک تست و تزریق سرم به جای فیلر تغییر فرم بینی انجام دهد و بلا فاصله بعد از آن نتیجه تزریق آزمایشی را ببیند و سپس برای برداشتن قوز بدون جراحی اقدام کند.
البته باید این نکته را در نظر بگیرید که با روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی، بینى کوچک نمی شود اما در صورتیکه بینی خیلی بزرگ نباشد و فرد بخواهد بدون عمل جراحى بینى ظاهر بینى خود را کوچکتر نشان دهد می تواند با تزریق چربى در گونه ها به این نتیجه دست یابد. البته روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی در خانم ها بیشتر از آقایان کاربرد دارد.
یکی از مزایایی که برداشتن قوز بینی با این روش دارد این است که اسید هیالورونیکی که در این روش تزریق می شود قابل حل شدن و برطرف شدن است و در صورتی که فرد پس از تزریق ظاهر بینی خود را دوست نداشته باشد می تواند آن را به حالت اولیه بازگرداند.
اگر فردی پس از تزریق تصمیم به عمل جراحی بینی بگیرد، معمولا تداخلی در جراحی بینی برای او پیش نمی آید. همچنین می توان قسمت نوک بینی را با نخ های مخصوص و به صورت سرپایی و بدون بیهوشی بالا برد. در این روش ممکن است چند روز تورم و کبودی ایجاد شود که پس از گذشت چند روز قابل برطرف شدن هست.
روش برداشتن قوز بینی بدون جراحی با استفاده از نخ تقریبا به مدت دو سال ماندگاری دارد. چون کلاژن سازی و افزایش عروق خونی اطراف نخ سبب می شود حتی پس از دو سال نیز تا حدودی اثرات مفیدی از نخ باقی بماند.

۲.برداشتن قوز بینی بدون جراحی به وسیله ی سوهان کشیدن یا رسپینگ در عمل زیبایی بینی:

برطرف کردن قوزهای استخوانی به وسیله سوهان روشی است که خیلی استفاده می شود و بیشترین کنترل را بوجود می آورد.
سوهان رایج در جراحی بینی مانند سوهان ناخن دندانه دار است و فلزی میباشد. با آن سوهان روی پوست خراشی را ایجاد می کنند و شروع به سوهان کشی می نمایند و سپس با سرم آن قسمت را شستشو می دهند.

جراحی بینی استخوانی:

جراحی بینی استخوانی

بهتر است قبل از پاسخ به این سوال با تعریف کلی بینی های استخوانی آشنا شویم؛ بینی استخوانی به بینی می‌گویند که گوشتی نیست، استخوان مقاومی دارد و اکثراً دارای برآمدگی یا اصطلاحاً قوز است، به همین علت خمیده دیده می‌شود. در بینی استخوانی، قسمت فوقانی ساختار بینی استخوانی بوده و قسمت پایین آن غضروفی است.
به سبب اینکه روش عمل بینی استخوانی براساس تفاوت در اندازه برآمدگی بینی افراد تعیین می‌شود، این روش در اشخاص مختلف، متفاوت می‌باشد.
یک جراح ماهر، قبل از جراحی بینی استخوانی مطمئن می‌شود که عمل زیبایی بینی مشکلی برای تنفس بیمار ایجاد نمی‌کند، سپس جراحی را آغاز می‌نماید. معاینه فیزیکی کامل توسط پزشک، عکس از بینی بیمار و بحث در مورد انتظارات بیمار، می‌تواند در نتیجه عمل بسیار موثر باشد.
جراح علاوه بر در نظر گرفتن مسائل پزشکی مربوطه، سایر ویژگی ها را نیز مد نظر قرار می‌دهد؛ این ویژگی ها شامل فرم صورت بیمار، پوست روی بینی او و آنچه را که بیمار می‌خواهد تغییر دهد، می‌باشد.
عمل زیبایی بینی می‌تواند تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی انجام شود و انتخاب نوع بیهوشی به درجه پیچیدگی جراحی بستگی دارد. برخی از جراحان قادرند با نرم افزارهای خاص در زمینه شبیه سازی بینی، نتیجه احتمالی را پیش بینی کنند و به این ترتیب مراجعه کنندگان می‌توانند تناسب بینی جدید خود را بر روی صورتشان مشاهده نمایند.
در عمل بینی استخوانی، جراح، غضروف و استخوان را برای شکل دادن به بینی برداشته و برش داخلی یا خارجی ایجاد و پوست را بلند می‌کند تا با از بین بردن استخوان های نامناسب، برآمدگی را برطرف کند یا از نو تنظیم کند؛ پس از اتمام کار، پوست را بخیه می‌زند. به عبارت دیگر، در این نوع جراحی معمولاً حجم استخوان کاهش می‌یابد و بافت های اضافی برداشته می‌شوند.
این تغییرات در جراحی بینی استخوانی با نام تغییرات استئوتومی شناخته شده و روشی است که به منظور رفع معایب بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  کلمه ی استئوتومی (Osteotomy) یک کلمه ی یونانی بوده و در لغتنامه ی پزشکی تحت عنوان عمل جراحی تعریف شده است که در آن، یا یک استخوان برای اصلاح بدشکلی ها برش داده می‌شود یا یک تکه از استخوان حذف می‌گردد. جراحی استئوتومی بینی مخصوص برش، حذف و اصلاح استخوان است؛ به همین علت برای بینی های استخوانی کاربرد دارد.
در این نوع جراحی هیچ گونه اقدامی روی پوست بینی انجام نمی‌گیرد؛ زیرا پوست به وسیله خاصیت ارتجاعی خود تغییر و به راحتی با بافت استخوانی به شکل خاصی ارتباط برقرار می‌کند.
مدت زمان انجام عمل زیبایی بینی استخوانی کوتاه است؛ البته برای هر فرد متفاوت بوده و به پیچیدگی‌های حین عمل بستگی دارد.

بینی گوشتی:

 به بینی که حاوی غدد چربی زیادی باشد و پوست بینی ضخیم باشد بینی گوشتی گفته می شود
به شکل کلی بینی از سه بخش تشکیل شده است :

  • پوست بینی
  • بافت های زیر پوست بینی
  • نوع پوست پوشاننده روی بینی

ویژگی بینی های گوشتی

  • پره های بینی برجسته و پهن می باشند.
  • دارای ظاهری گرد هستند
  • غضروف بینی های گوشتی ضعیف می باشد
  • انعطاف در بینی های گوشتی زیاد است

جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی

اشخاصی که دارای پوست ضخیم در بینی می باشند در اصطلاح بینی گوشتی دارند در جراحی با محدودیت هایی روبرو هستند که در جلسه مشاوره اولیه، پزشک جراح بینی باید توضیحات لازم را به آنها بدهد .

برخی از محدودیت های جراحی بینی های گوشتی

در بینی های گوشتی معمولا تورم بعد از جراحی بینی در بعضی از اشخاص بیشتر از حالت عادی می باشد و ممکن است تا دو سال به طول بیانجامد.
سایز بینی های گوشتی را نمی توان خیلی خیلی کوچک کرد .
جراحان بینی گوشتی با بکار گیری تکنیک های روز پزشکی به تقویت ساختار بینی گوشتی می پردازند ، این امر سبب می شود که نه تنها بینی گوشتی بر نمی گردد بلکه گذشت زمان سبب کاهش تورم بینی می شود و در نهایت بینی ساختار زیبایی تری پیدا خواهد کرد .

جراحی بینی ترمیمی:

درصورتی‌که پس از عمل جراحی اولیه، هنوز ناهماهنگی‌هایی وجود داشته باشد یا اختلالاتی به‌تازگی ایجاد شده باشد و یا شرایط بیمار بدتر گردیده باشد، عمل زیبایی بینی ثانویه یا عمل دوباره بینی برای بیماران درخواست می‌شود. ممکن است در اثر عارضه‌های پیش‌بینی نشده و یا مانورهای نادرست جراح، ناهماهنگی‌هایی در بینی ایجاد شود، همچنین ممکن است ویژگی‌های بینی با دیگر ساختارهای صورت، تناسب و هماهنگی نداشته باشند.

رایج‌ترین دلیل برای انجام عمل جراحی ترمیم بینی، بدتر شدن شرایط تنفسی بیمار است. متخصص جراحی زیبایی بینی، به‌دقت به درخواست شما گوش می‌دهد. سپس ساختار بینی شما را از داخل و بیرون به‌دقت ارزیابی می‌کند. فرایند درمان با جزئیات دقیق و ظریف آن باید طرح‌ریزی و مشخص شود، این کار نیاز ما را به اصلاحات بیشتر در آینده کاهش می‌دهد.
عمل ترمیمی بینی یا عمل دوباره بینی اغلب بسیار پیچیده‌تر و مشکل‌تر از جراحی اولیه می‌باشد. همیشه اولین جراحی زیبایی بینی، بهترین زمان برای رسیدگی به همه مسائل بینی چه ازلحاظ زیبایی و چه ازلحاظ عملکردی، محسوب می‌شود. بااین‌حال با استفاده مناسب از تکنیک‌های پیشرفته جراحی و همچنین تخصص و مهارت جراح، جراحی ترمیمی بینی نیز می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد.

اکثر جراحانی که در رینوپلاستی تخصص دارند، تجربه‌های لازم در خصوص عمل پیچیده ترمیمی بینی را نیز دارا هستند و می‌توانند به نگرانی‌های بیمار خود، به‌خوبی رسیدگی نمایند. البته، همانند جراحی زیبایی بینی اولیه، انتظارات و اهداف شما از عمل، باید مناسب و واقع‌بینانه باشد، شما باید جزئیات مورد انتظار خود را به‌طور کامل با جراح در میان بگذارید. همراه داشتن عکس ظاهر بینی خود، قبل از عمل اولیه می‌تواند مفید باشد.

ممکن است جراح سوابق عمل قبلی و سوابق پزشکی شما را درخواست نماید، اگرچه این موضوع اجباری نیست.

روش‌های جراحی ترمیمی بینی یا عمل دوباره بینی

عمل ترمیمی بینی هر بیمار متفاوت با دیگری است. ممکن است پس از عمل اول مشکلاتی در یک سوم فوقانی یا میانی بینی و نوک بینی رخ دهد. جراحی ثانویه با هدف رفع این مشکلات و به طور منحصر به فرد برای هر بیمار برنامه‌ریزی می‌شود.

جراحی ترمیمی بینی را می‌توان تحت بیهوشی عمومی یا تزریق بی‌حسی موضعی و داروی آرام‌بخش انجام داد. جراحی ثانویه طولانی‌تر از جراحی اولیه است و گاهی اوقات 4 ساعت یا بیشتر زمان می‌برد؛ حال آن که عمل اول بینی حدوداً یک تا دو ساعت طول می‌کشد.

هدف از جراحی ترمیمی بینی بازیابی عملکرد و ساختار بینی است. جراح در بعضی موارد تلاش می‌کند که بینی را دوباره با پیوند غضروف یا برداشتن غضروف متقارن کند؛ در صورت لزوم غضروف اضافی از سپتوم (تیغه میانی بینی)، گوش یا یکی از دنده‌های بیمار گرفته می‌شود.

در کل زمانی که غضروف کافی در عمل اول برداشته نشده است، راحت‌تر می‌توان مشکل را اصلاح کرد؛ چون جراح می‌تواند غضروف اضافی را به سادگی بردارد. بااین حال غالباً لازم است که در جراحی ترمیمی، غضروف برای باز کردن مجرای عبور هوا یا تغییر شکل و متناسب ساختن بینی اضافه شود.

جراح برش‌های جراحی ترمیمی را داخل بینی (رینوپلاستی بسته) یا زیر بینی بین سوراخ‌های بینی (رینوپلاستی باز) ایجاد می‌کند. رینوپلاستی بسته، تهاجم کمتری نسبت به رینوپلاستی باز دارد و کمتر به بافت آسیب می‌زند، چون جراح فقط روی ناحیه‌هایی را باز می‌کند که نیاز به اصلاح دارد، حال آن که در روش باز برش وسیع‌تری ایجاد می‌شود و ساختارهای نگهدارنده بینی بیشتر از هم جدا و مجدداً متصل می‌شود.

اگر جای زخم (اسکار) عمل قبلی باقی مانده باشد، روش باز ایمن‌تر است؛ هرچند برخی جراحان عمل باز را ترجیح می‌دهند، چون ساختار بینی مشخص‌تر و در دسترس‌تر است و موارد پیچیده را بهتر می‌توان مشاهده کرد و متوجه شد.

مشکلات متداولی که نیاز به جراحی ترمیمی بینی یا عمل دوباره بینی دارند:

انسداد راه هوایی بینی
افتادگی غضروف یا استخوان بینی
مصنوعی شدن ظاهر بینی (جراحی افراطی زیبایی بینی)
افتادگی دریچه خارجی و داخلی بینی
بدتر شدن تقارن بینی
کاهش و یا افزایش ناکافی ارتفاع خلفی بینی (ارتفاع پل و یا برآمدگی بینی)
شکل دادن ناقص بینی (تغییر نامناسب ظاهر بینی ازلحاظ زیبایی)
کوچک شدن و یا بزرگ شدن بیش‌ازحد نوک بینی
باریک شدن بیش‌ازحد نوک بینی
ایجاد بافت ضخیم اسکار به‌صورت داخلی و یا خارجی

 عوارض جراحی زیبایی بینی

رینوپلاستی درست مثل هر جراحی دیگری می‌تواند با عوارضی همراه باشد. از عوارض رینوپلاستی می‌توان به خونریزی بینی، عفونت یا واکنش منفی نسبت به ماده‌ بیهوشی اشاره کرد. جراحی زیبایی بینی صرفا به معنای کوچک شدن آن نیست، بلکه به معنای ایجاد تناسب بینی گوشتی و یا استخوانی با قسمت‌های مختلف آن و دیگر اجزای چهره نیز می باشد. کوچک‌شدن بینی تا زمانی مطلوب است که عملکرد تنفسی بینی به مخاطره نیفتد. سایر خطرات احتمالی و عوارض جراحی بینی عبارت‌اند از:

  • خون دماغ شدن مکرر؛
  • تنفس سخت از راه بینی؛
  • بی‌حسی دائمی در داخل و اطراف بینی؛
  • احتمال ایجاد ظاهر نامتقارن و غیریکدست در بینی؛
  • درد، تغییر رنگ یا ورم مداوم بینی؛
  • اثر زخم؛
  • سوراخ شدن تیغه‌ بینی.
  • کاهش حس بویایی
  • خونریزی
  • سوراخ شدن تیغه بینی
  • کوچکی سوراخ های بینی
  • عفونت
  • آسیب به بافت های عمقی
  • کرختی پوست
  • مرگ در اثر ماده بیهوشی
  • افزایش تنفس دهانی

سن مناسب برای جراحی زیبایی بینی

سن مناسب جراحی بینی

عمل جراحی بینی برای نوجوانان

بسیاری از نوجوانان به دلیل فرم بینی خود مورد آزار و اذیت همسالان خود قرار می‌گیرند و جهت رفع آن خواستار انجام جراحی بینی هستند. هنگامی که متخصص یک نوجوان را به عنوان کاندید انجام عمل جراحی بینی بررسی می‌کند موارد احتیاطی بیشتری را رعایت می‌کند. نوجوانی که برای عمل جراحی بینی مورد بررسی قرار می‌گیرد بایستی بیشتر مراحل رشد خود را پشت سر گذاشته باشد زیرا تغییرات نابهنگام در بینی‌هایی که بسیار جوان است می‌تواند باعث ایجاد تبعات بسیار بدی گردد. همچنین آن‌ها باید انگیزه بسیار قوی جهت عمل جراحی بینی داشته باشند.
جراح زیبایی به پاسخ‌هایی که بیمار نوجوان به سؤالات وی می‌دهد بسیار دقت می‌کند. نگرش وی در مورد عمل جراحی را مورد بررسی قرار می‌دهد و ساختار صورت بیمار و تناسب آن را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

عمل جراحی بینی در دوره بلوغ

افراد در دوران بلوغ بدن خود را بهتر می‌شناسند و می‌توانند شروع به دوست داشتن آن نمایند. بسیاری از آن‌ها به دنبال انجام جراحی بینی جهت بهبود ظاهر خود هستند. آن‌ها تصور می‌کنند بیشتر افراد به بینی آن‌ها توجه کرده و تعجب می‌کنند چگونه آن را تحمل می‌کنند. با گذشت زمان افراد از این مرحله گذر کرده و اعتماد به نفس بیشتری به دست می‌آورند؛ اما برخی از افراد بدون صبر برای گذشت این زمان تحول، خواهان انجام این عمل هستند.

محدوده سنی برای انجام عمل بینی

با وجودی که هنوز در مورد حدود سن عمل بینی اظهار نظر قطعی انجام نشده است، اما پزشکان رعایت برخی محدودیت‌های سنی را در انجام عمل جراحی بینی لازم می‌دانند. جهت آماده شدن بیمار برای این عمل جراحی، ابتدا باید او را در جریان این محدودیت‌ها و زمان مناسب انجام این عمل قرار داد.
در صورت انجام عمل جراحی قبل از اتمام مراحل رشد، تغییرات فرم بینی در حین رشد استخوان‌های بینی و غضروف‌ها اتفاق می‌افتد. به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی، بهتر است بیماران تا اتمام دوره رشد خود صبر کرده و سپس اقدام به جراحی بینی کنند. این زمان تا 18 سالگی است. معمولاً بیشتر افراد دوره رشد خود را تا 18 سالگی تکمیل کرده و پس از آن رشد قابل‌ توجهی نخواهند کرد. برخی از پزشکان این زمان را برای دختران 17 سالگی عنوان کرده‌اند؛ بنابراین تصمیم انجام رینوپلاستی در برخی موارد وابسته به شرایط دیگر است.

رژیم غذایی مناسب قبل از عمل جراحی

معمولا مراقبت قبل از عمل بینی بسیار حائز اهمیت است و داشتن یک رژیم غذایی متوازن و سرشار از پروتئین بهترین راه برای ترمیم زخم های ایجاد شده در بدن پس از عمل جراحی است. پروتئین نقش اساسی در بهبود بافت بدن دارد و به این منظور لازم است پروتئین مورد نیاز از منابع مناسب تهیه و مصرف شود. مواد پروتئینی مثل مرغ، تخم مرغ، سبوس، و گوشت قرمز برای این منظور ایده آل هستند. همچنین باید توجه داشت مصرف زیاد ماهی می تواند خون بیمار را رقیق کرده و احتمال ایجاد کبودی در آن بعد از عمل جراحی بینی را افزایش دهد.
بعضی از مواد غذایی که اخیراً برخی افراد آنها را مصرف می کنند، دارای سطح کربو هیدرات بالا و چربی کم هستند و نمی توانند پروتئین لازم را برای بدن تامین نمایند. در حقیقت به منظور اجتناب از چاق شدن، فرد سعی می کند از منابع غذایی دارای سطح پایین پروتئین در رژیم غذایی خود استفاده نماید. به هر حال، مقدار بهینه مصرف پروتئین 50 تا 60 گرم در روز برای خانم ها و 70 تا 90 گرم در روز برای آقایان است، یا باید در حدود نیم گرم پروتئین برای هر پوند وزن بدن توسط فرد مصرف شود.

مصرف ویتامین و مکمل های غذایی پیش از غذا

رژیم غذایی در جراحی بینی

استفاده از یک مولتی ویتامین مناسب، سه هفته قبل از عمل بینی مردان و زنان، می تواند به بهبود سریع تر زخم آنها کمک نماید. شما باید سطح ویتامین بدن خود را قبل از عمل جراحی در حد بهینه تنظیم نمایید و نباید یک ویتامین خاص را بیش از حد مصرف کنید. تنها استثنا برای این موضوع ویتامین سی (C) است. در واقع نتایج مطالعات انجام شده در این حوزه نشان می دهد مقدار زیاد ویتامین سی می تواند به بهبود سریع تر زخم کمک نماید. همچنین لازم است در این زمان در ارتباط با مصرف ویتامین ای (E) مراقب باشید. مقدار زیاد ویتامین ای (بیش از 400 میلی گرم در روز) می تواند احتمال ایجاد کبودی و خون ریزی بیمار را افزایش دهد. همچنین نباید در این دوره از مکمل های هومئوپاتی استفاده شود. در این رابطه بسیاری از مکمل ها می توانند باعث افزایش کبودی و خون ریزی بیمار شوند. در این حالت با وجود تبلیغاتی که نشان می دهد مصرف این مکمل ها برای حفظ سلامت شما مفید هستند، اما بسیاری از آنها می تواند در عمل جراحی اختلال و مشکل ایجاد نمایند.

شب قبل از عمل جراحی زیبایی بینی

بسیاری از بیماران شب قبل از جراحی زیبایی بینی، عصبی و هیجان زده می‌شوند. از این زمان برای انجام برخی آماده سازی‌های نهایی استفاده کنید تا برای عمل خود در روز بعد آماده باشید. در اینجا چند نکته لازم الاجرا را بیان می‌کنیم.

  1.    نسخه خود را تهیه کنید - اگر ما به شما نسخه‌ای داده‌ایم، قبل از عمل آن را بپیچید. این به شما اجازه می‌دهد تا پس از عمل، به جای رفتن به داروخانه برای دریافت داروهای خود، مستقیم به خانه برگردید.
  2.     خوراکی‌هایی را در یخچال ذخیره کنید - یخچال خود را با غذاهایی که سریع و آسان پخته می‌شوند و نوشیدندی پر کنید.  روز بعد از جراحی ممکن است کمی احساس حالت تهوع داشته باشید، بنابراین غذاهایی ساده و آرامبخش در خانه داشته باشید. چیزهایی که می‌توانند برای بیمار خوب باشند شامل Jell-O، نوشابه‌ گازدار زنجبیل، کراکر، مخلوط میوه و پودینگ می‌باشد. ما مصرف غذاهای ساده و سبک را برای 24 ساعت اول توصیه می‌کنیم. از مصرف غذاهایی که گرم یا تند هستند و یا در طول دوره بهبودی، نیاز به مقدار زیادی جویدن دارند، اجتناب کنید.
  3.     تعدادی بالم لب تهیه کنید - دهان شما پس از جراحی زیبایی بینی بسیار خشک خواهد شد. برای حفظ رطوبت و راحتی لب‌ها، مرطوب کننده‌ها و نوشیدنی‌هایی را از قبل در خانه داشته باشید.
  4.    ملافه‌های خود را بشویید - به احتمال زیاد چند روز اول پس از عمل جراحی زیبایی، زمان زیادی را در رختخواب صرف می‌کنید. پس قبل از عمل، ملافه‌های خود را بشویید، به این ترتیب بعد از عمل راحت خواهید بود و در دوران نقاهت خود، نگران آنها نمی‌باشید. استفاده از بعضی از ملافه‌های قدیمی در دوران نقاهت که نسبتاً ارزان قیمت هم هستند، احتمالاً ایده خوبی است زیرا ممکن است خونریزی داشته باشید.
  5.    هیدرات - روز قبل از عمل جراحی، مقدار زیادی آب بنوشید. هیدراتاسیون خوب می‌تواند حالت تهوع را کاهش دهد و به شما پس از عمل جراحی کمک کند.
  6.    دوش گرفتن - شب قبل از جراحی، دوش بگیرد. تمام آرایش، لوسیون، دئودورانت و غیره را از صورت خود پاک کنید. پس از دوش، از هیچ چیز، از جمله لوسیون، برای پوست خود استفاده نکنید. اگر لاک ناخن دارید، آن را پاک کنید. همچنین از شما خواسته می‌شود که صبح روز عمل جراحی نیز برای بار دوم دوش بگیرید.

صبح روز عمل جراحی زیبایی بینی

صبح روز عمل جراحی، وقت زیادی برای آماده شدن داشته باشید. ما از شما می‌خواهیم احساس آرامش و آمادگی داشته باشید، نه عجله و استرس. این راهنمایی‌ها به شما کمک می‌کند تا آماده سازی جراحی زیبایی بینی خود را به پایان برسانید.

  1.    یک تیشرت دکمه دار بپوشید – بعد از عمل نخواهید توانست از بالای سر خود لباس بپوشید، بنابراین یک تیشرت دکمه دار بپوشید. ما همچنین استفاده از شلوارهای راحت و کفش‌های آسان پوش را توصیه می‌کنیم.
  2.    چیزی نخورید - بعد از نیمه شب، در روز جراحی زیبایی بینی، هیچ چیزی نخورید یا نیاشامید. جراحی با معده خالی، امن‌تر است.
  3.    آژانس بگیرید - پس از عمل شما قادر به رانندگی نخواهید بود، پس با کسی هماهنگ کنید تا شما را از مرکز عمل به خانه ببرد. 

برنامه ریزی برای جراحی پس از عمل

علاوه بر آماده شدن برای روز جراحی، مهم است که مراقبت‌های پس از عمل را برنامه ریزی کرده و اقدامات لازم را انجام دهید تا دوران بهبودی شما به راحت‌ترین شکل ممکن سپری شود. این مراحل راحتی شما را افزایش می‌دهد و بهبود سریع را ممکن می‌سازد.

  •     اگر ممکن است، برای 48 ساعت اول پس از جراحی، یک پرستار داشته باشید
  •     حمل و نقل قابل اعتمادی را برای خود ترتیب دهید
  •     یک برنامه برای حداقل دو هفته دور بودن از محل کار داشته باشید
  •     تعدادی بسته یخ برای کاهش ورم بعد از عمل جراحی تهیه کنید
  •     قبل از جراحی، از انجام هرگونه کارهای سنگین و دشوار اجتناب کنید

روز جراحی

جراح شما دستورالعمل‌های خاص و اطلاعاتی در مورد عمل جراحی به شما ارائه خواهد داد. برخی از اقدامات نهایی که باید انجام دهید عبارتند از:

  •     برای پاک کردن باکتری، صورت خود را به طور کامل بشویید
  •     بعد از نیمه شب هیچ چیزی نخورید یا نیاشامید
  •     از هیچ گونه لوازم آرایشی و بهداشتی در صورت یا مو استفاده نکنید
  •     شب، خواب خوبی داشته باشید

در حالی که دستورالعمل‌های فوق تقریباً در تمام روش‌های جراحی زیبایی بینی استفاده می‌شوند، مهم است که در مورد نیازهای خاص خود با جراح صحبت کنید. احساس اعتماد به نفس در مورد جراحی نیز به همان اندازه مهم است، بنابراین مطمئن شوید که هر سؤالی را که دارید از جراح پرسیده‌اید. آمادگی کامل برای عمل ترمیم بینی، به طور قابل توجهی شانس جراحی ایمن و بهبود سریع و راحت را افزایش می‌دهد. در حالیکه عمل جراحی زیبایی بینی می‌تواند نتایج قابل توجهی برای بسیاری از افراد ایجاد کند، بهبود جراحی زیبایی بینی نیاز به صبر دارد. زمان بهبودی معمولی برای جراحی زیبایی بینی تقریباً دو هفته است. از آنجایی که جراحی ترمیمی بینی تغییرات قابل توجهی در استخوان و غضروف بینی ایجاد می‌کند، بدن برای بهبود و سازگاری با این تغییرات نیاز به زمان دارد. مهم است که در نظر داشته باشید که زمان بهبودی از یک بیمار به بیمار دیگر، بسته به چند عامل متغیر است، که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •     میزان تغییرات جراحی
  •     کیفیت مراقبت بعد از عمل
  •     سلامت کلی بیمار قبل از جراحی

خلاصه ای از اقدامات قبل از عمل جراحی بینی

در ادامه برخی از مهم ترین اطلاعات مربوط به آمادگی برای عمل جراحی بینی و اقدامات قبل از جراحی بینی آورده شده است:

  •     تقریباً یک تا دو هفته قبل از عمل جراحی لازم است یک ارزیابی عمومی قبل از جراحی در مطب پزشک انجام شود که در این زمان همچنین از آزمایش خون و نوار قلب در صورت نیاز استفاده خواهد شد.
  •     در این زمان لازم است تمام سوابق پزشکی بیمار توسط پزشک بررسی شود و برای این کار حتی اطلاعاتی که ممکن است به نظر شما اهمیت نداشته باشند نیز، مورد توجه قرار خواهند گرفت. در این مرحله حتی وضعیت چشم و سلامت آن نیز نقش حیاتی دارد. در صورتی که بیمار قبلاً عمل جراحی بینی انجام داده باشد، این شرایط می بایست با پزشک در میان گذاشته شده و قبل از درمان نباید از اسپری بینی یا داروهای ضد آلرژی استفاده کرد. علاوه بر این مشکلاتی همچون مسدود بودن مسیر هوای بینی، خر و پف کردن، یا وقفه تنفسی در این شرایط تاثیرگذار هستند.
  •     پس از بررسی روش درمان و پاسخگویی به سوالات بیمار، به وی یک دستورالعمل مکتوب درباره داروها، ویتامین ها، یا مواد گیاهی که حداقل باید دو هفته قبل از عمل جراحی از مصرف آنها اجتناب شود، داده خواهد شد. این دستورالعمل شامل داروها یا ویتامین هایی است که مصرف آنها نیاز به نسخه پزشک ندارد و ممکن است باعث رقیق شدن خون و در نتیجه خون ریزی بیش از حد هنگام عمل جراحی یا بعد از آن شود. برخی از جراحان پیشنهاد می‌کنند برای کنترل کبودی و تجزیه بافت اسکار بهتر است بعد از عمل، به‌ آرامی بینی را ماساژ داد و یا فشار خفیفی روی استخوان بینی وارد کرد اما برخی با ماساژ بینی بعد از عمل کاملا مخالف بوده و معتقدند این کار منجر به مشکلات و آسیب‌های دیگر می‌گردد.
  •     در صورت سیگاری بودن بیمار، به وی توصیه می شود مصرف سیگار خود را برای یک هفته قبل و بعد از عمل جراحی کاهش دهد، زیرا این شرایط می تواند در فرآیند بهبود بیمار اختلال ایجاد کند.
  •     در این زمان توصیه های لازم برای مصرف داروهای مسکن، آنتی بیوتیک، و ضد تهوع به بیمار ارائه می شود. به این ترتیب لازم است بیمار قبل از عمل جراحی این داروها را تهیه نماید.
  •    قبل از عمل بینی باید وضعیت خانه به منظور استراحت و ریکاوری پس از عمل جراحی به نحو مناسب مرتب شود تا به این ترتیب مشکلی در ارتباط با انجام کارهای خانه پس از عمل برای بیمار ایجاد نشود.
  •     لازم است بیمار بسته مواد غذایی یخ زده یا کمپرس سرد، آماده داشته باشد تا در صورت نیاز از آنها پس از عمل جراحی استفاده کند.
  •     به منظور راحتی بیشتر بیمار، بهتر است برای تخت محل استراحت وی تعداد زیادی بالش یا کوسن در نظر گرفته شود. به این ترتیب بیمار می تواند سر خود را در زمان استراحت بالا نگه داشته و احتمال ایجاد ورم بینی بعد عمل و درد در ناحیه تحت درمان را کاهش دهد.
  •     پس از جراحی نباید از عینک های سنگین که باعث وارد شدن فشار به بینی می شود، استفاده کرد.
  •     قبل از عمل جراحی لازم است با یک فرد قابل اعتماد که ترجیحاً یکی از اعضای خانواده یا دوستان نزدیک بیمار است، هماهنگی لازم برای رساندن بیمار به کلینیک و برگرداندن وی به خانه انجام شود. این فرد می بایست بتواند شب بعد از عمل جراحی در کنار بیمار بوده و به وی در انجام فعالیت های مورد نیاز کمک کند. در صورتی که بیمار به چنین فردی دسترسی نداشته باشد، لازم است در این رابطه با پزشک صحبت شود تا به این ترتیب بتوان به بیمار راهکارهای جایگزین را پیشنهاد داد.
  •     در روز عمل جراحی لازم است از لباس و کفش های آزاد و راحت استفاده شود. بطور خاص، بهتر است از لباس هایی که از جلو پوشیده می شوند، استفاده کرد تا به این ترتیب از وارد کردن فشار به سر در زمان پوشیدن لباس پس از عمل جراحی دوری کرد.
  •     هشت ساعت قبل از عمل جراحی، بیمار نباید به غیر از داروهای خود مواد غذایی خورده یا نوشیدنی مصرف نماید.
  •     در روز عمل جراحی نباید از لوازم آرایشی، کرم های صورت، یا عطر استفاده شود. صبح روز عمل لازم است دوش گرفته و موها با شامپو شسته شود، تمام لوازم جانبی زیبایی از ناحیه پلک و ابرو برداشته شود، و از ژل یا روغن مو استفاده نگردد.
  •     تمام داروهای تجویز شده لازم است در هنگام عمل جراحی همراه بیمار باشد.
  •     در زمان جراحی نباید از گردن بند، حلقه زبان، گوشواره، ساعت مچی، کلاه گیس، مژه مصنوعی، یا لنزهای چشمی و هر گونه جواهرات استفاده شود.

عمل بینی و بارداری

عمل بینی و بارداری

در طول دوران بارداری جراحی بینی ممنوع است و جراح بینی عمل زیبایی بینی را برای بانوان باردار انجام نمی دهد.
جراح بینی قبل از جراحی بینی تست بارداری هم تجویز می کند تا از باردار نبودن فرد اطمینان حاصل نماید.
داروها و آرام بخش ها که طی جراحی بینی استفاده می شود و بی هوشی روی جنین در حال رشد تاثیر منفی خواهد داشت به همین منظور جراحی بینی در دوران بارداری به هیچ عنوان انجام نخواهد شد.

چندماه بعدازعمل بینی میتوان حامله شد ؟

زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی زمانی است که بینی حالت تثبیت شده پیدا کرده باشد چرا که در دوران بارداری تغییراتی در بدن بانوان ایجاد خواهد شد البته این تغییرات موقتی خواهد بود و بعد از بارداری از بین خواهد رفت.
برای بارداری باید دو ماه بعد از جراحی بینی اقدام نمایید.
به طور کلی توصیه می شود برای بارداری تا یکسال صبر کنید تا تورم بینی و ترمیم حالت طبیعی پیدا کرده باشد.
بهبودی عمل بینی فرآیندی تدریجی است و برای رسیدن به نتایج مطلوب و وضعیت طبیعی نیاز به زمان دارد.

تاثیر بارداری بر عمل زیبایی بینی چیست ؟

در دوران بارداری به دلیل تجمع آب در بدن به طور کلی تغییراتی در بدن ایجاد خواهد شد و بدن متورم خواهد شد و بینی نیز دچار تورم خواهد شد.
تورمی که در دوران بارداری ایجاد می شود بعد از پایان دوران بارداری از بین می رود و روی بینی جراحی شده تاثیری نخواهد گذاشت.
تورم بدن موجب می شود که حفره های سینوس متراکم شود، ضخامت تیغه بینی و مخاط بینی افزایش یابد.

جراحی بینی تاثیری در دوران شیردهی خواهد داشت ؟

عمل بینی در دوران شیردهی قابل انجام است و باید مادر تا 24 ساعت بعد از عمل بینی از شیر دادن به فرزند خود اجتناب نماید تا تاثیر داروی بیهوشی در بدن از بین برود.

عمل جراحی تیغه بینی:

جراحی تیغه بینی

سپتوم، دیواره یا تیغه ای در وسط بینی است که بینی را به دو قسمت تقسیم می کند. سپتوم منبع غضروف بوده و در جراحی از غضروف های این ناحیه برای پیوند زدن به نواحی دیگر بینی استفاده می شود. سپتوم مهمترین منبع غضروفی برای ترمیم قسمت های دیگر بینی می باشد. سپتوم یا تیغه بینی یک دیوار غضروفی استخوانی است که سمت چپ و راست حفره بینی را از هم جدا می کند. سپتوم نقش ستون را برای سایر اجزای بینی بازی می کند. در جراحی بینی، غضروف مورد نیاز را از سپتوم بر می داریم و به وسیله آن قسمت های نوک بینی را تقویت می کنیم. در داخل بینی یک صفحه عمودی نازک به نام سپتوم وجود دارد که مانند ستون بینی را پابرجا نگه می دارد.

انحراف تیغه بینی چیست؟

انحراف تیغه بینی

مهم‌ترین عوامل دخیل در این موضوع مسائل تکاملی و ارثی هستند به این معنی که در هنگام جنینی تیغه بینی به صورت نامتقارن در دو طرف بینی رشد کرده و انحراف بینی را سبب می‌شود. در این حالت ممکن است که انحراف بینی از ابتدا وجود نداشته و به مرور زمان و رشد نوزاد و بالا رفتن سن نوزاد کم کم این مشکل خود را نمایان می‌کند.
عامل مهم دیگری که سبب انحراف تیغه بینی می‌شود، ضربه (تروما) است. گاهی اوقات این ضربه‌ها در دوران کودکی و یا حتی در زمان تولد نوزاد به بینی وارد شده و انحراف تیغه بینی را باعث می‌شوند.

راه درمان انحراف بینی چیست؟

در اغلب موارد برای رفع این مشکل راه حلی به جز جراحی نیست. مهم‌ترین خطری که در این جراحی بیمار را تهدید می‌کند اثرات ناشی از بیهوشی است که برای رفع این مورد در بسیاری از جراحی‌ها، جراحان با بی‌حسی‌های موضعی یا بیهوشی‌های ساده، عمل انحراف بینی را به سرانجام رسانده و در نتیجه خطر خاصی متوجه بیمار نمی‌باشد. مسئله مهم دیگر در این عمل سن بیماری است که قرار است مورد جراحی قرار بگیرد اگر مشکل حادی تحریک کننده فرد نباشد یعنی فرد مشکلات شدید تنفسی نداشته باشد و تنها دچار انسداد نسبی باشد؛ اغلب پزشکان تا اتمام سن رشد وی را مورد جراحی قرار نخواهند داد.
اما در صورتی که این مشکلات شدید باشد و تهدید کننده شکل ظاهری صورت و یا فرد را دچار اختلالات ریوی بکند، عمل جراحی بدون در نظر گرفتن سن انجام می‌گردد. بعد از عمل انحراف بینی فرد باید به مدت یک تا دو روز استراحت کند و اگر پدهای پانسمان به منظور جلوگیری از خون‌ریزی در بینی بیمار قرار گرفته باشد؛ پس از تقریبا دو روز خارج شده و بیمار کاملا به زندگی عادی خود برمی‌گردد.

خندیدن و گریه بعد از جراحی بینی

معمولا بعد از انجام عمل زیبایی بینی توصیه می شود که فرد حداقل تا یک ماه از داشتن حرکات شدید فک خودداری کند. برای روشن شدن عوارض این حالات بر روی جراحی بینی کافیست به عضلات صورت به ویژه در ناحیه لب و بینی دقت کنید، عضلات ریزی نوک بینی شما را با لب فوقانی متصل می کنند و وقتی لبخند می زنید یا می خندید این عضلات قسمت نوک بینی شما را پایین می آورند. بخیه هایی که در ناحیه غضروف نوک بینی بعد از رینوپلاستی زده می شود،  بسیار ظریف هستند.
در حالتی که گریه می کنید نیز بینی دارای تحرکات خاص خود است و به نوعی جمع و جور می شود. مسلما بعد از عمل بینی چنین مواردی در زیبایی شما تاثیر می گذارد و توصیه می شود از انجام حرکات ناگهانی بعد از انجام عمل خودداری کنید.
در یک دید کلی نه تنها برای عمل زیبایی بینی که برای هر نوع عمل دیگری همواره توصیه می شود که از انجام حرکات ناگهانی خودداری نمایید. در عمل های زیبایی صورت نیز حرکت ناگهانی یا شدید عضلات صورت می تواند بر روی بخیه ها تأثیر بگذارد، همچنین می تواند باعث ایجاد خونریزی شود. علاوه بر این، گریه می تواند باعث گرفتگی در بینی شما شود و همانطور که می دانید فین کردن و تخلیه بینی بعد از رینوپلاستی به مدت 5 هفته ممنوع است.
پس همواره بیاد داشته باشید که بعد از انجام عمل زیبایی بینی رسیدن به نتایج پایانی و مورد نظر همگی در دست شماست و با کنار گذاشتن برخی عادات همیشگی می توانید این عوارض را تا بیشترین حد ممکن کاهش دهید.

بعد از عمل بینی میزان مجاز خنده و گریه چقدر است؟

توجه داشته باشید که برای خنده و یا گریه بعد از عمل بینی هیچ حد خاصی تعریف نشده است، اما خودتان می توانید مقدار مجاز را پیدا کنید. برای مثال در زمان خنده و یا گریه هر زمان که احساس درد می کنید، خندیدن را متوقف کنید. یا در هنگام خندیدن دو طرف صورت در کنار خط خنده را به آرامی با دستانتان نگه دارید.
از زمانی که در حین خنده و یا گریه بعد از عمل نیز احساس راحتی داشتید می توانید محدودیت های خود را برطرف کنید که به طور معمول 2 ماه پس از عمل جراحی خواهد بود و فراموش نکنید احتیاط شرط عقل است. سعی کنید در طول دوره بهبودی از بینی خود به بهترین شکل ممکن محافظت کنید و از قرار دادن در معرض هرگونه تنش ناخواسته خودداری کنید.
به طور کلی بعید به نظر می رسد که بعد از انجام عمل بینی صدمه ای به بینی خود وارد کنید یا با خنده بیش از حد بر نتایج جراحی بینی خود تاثیر بگذارید. مهمترین نکته این است که در هنگام بروز احساسات از لمس یا مالش بینی خودداری کرده و در حین طی کردن مراحل بهبود از بروز حالات شدید چهره مانند گریه، خندیدن و لبخند زدن خودداری کنید.

خمیازه کشیدن بعد از جراحی بینی

به طور کلی عمل خمیازه کشیدن پس از جراحی بینی تاثیری در نتیجه جراحی ندارد اما به جهت جلوگیری از کش آمدن نسوج نرم و احتمالا خونریزی در قسمت بخیه ها ، بهتر است به هنگام خمیازه کشیدن ، دهان خود را نه خیلی باز و نه خیلی بسته نگاه دارید.

عطسه کردن بعد از جراحی بینی

عطسه کردن یک امر طبیعی و البته غیرارادی می باشد. چنانچه شما عمل بینی داشته اید ، هنگام بروز عطسه سعی کنید به هیچ وجه جلوی آن را نگرفته و آن را از راه دهان تخلیه نمایید ؛ چرا که خروج فشار هوای ناشی از عطسه اگر از راه بینی باشد می تواند به بینی فشار وارد کرده و موجب پارگی بخیه ها شود.

تزریق کورتون برای کاهش ورم بینی

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی به منظور رفع ورم نوک بینی انجام می شود. همه افراد بعد از جراحی بینی نیاز به تزریق کورتون ندارند اما متاسفانه برخی از افراد به دلایل باورهای غلط که حتما کورتون باید بعد از جراحی بینی به بینی تزریق شود و جزئی از اقدامات بعد از جراحی می باشد از جراح بینی خود می خواهند که این تزریق را انجام دهد تا نتیجه بهتری از جراحی بینی خود کسب کنند. در صورتی که تزریق کورتون بعد از جراحی بینی بیشتر برای افرادی که بینی های آن ها دارای پوست ضخیم می باشد لازم است زیرا در جراحی بینی گوشتی بدلیل داشتن پوست سفت و ضخیم که موجب می شود پشت نوک بینی دچار تورم شود از تزریق کورتون به نوک بینی بعد از جراحی بینی برای کاهش تورم بیشتر استفاده می شود. در جراحی بینی های استخوانی تورم بینی بعد از جراحی بینی زودتر بهبود می یابد و اصولا نیاز به تزریق کورتون در این نوع از بینی ها لازم نمی باشد.در صورتی که تزریق کورتون به دفعات زیادی و در زمان نامنا سب انجام شود عوارض گوناگونی دارد و تاثیر چندانی بروی نتیجه بهتر از جراحی بینی ندارد.

مهمترین زمان برای تزریق کورتون

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی حتما باید توسط جراح بینی انجام شود، ممکن است که تزریق حین عمل توسط جراح بینی انجام شود. تزریق کورتون بعد از جراحی بینی نیاز به دقت و مهارت بالای دارد زیرا باید در جای مناسب و به طرز صحیح و در دوز مناسب انجام شود.
تزریق کورتون بعد از جراحی بینی باید به صورت عمقی انجام شود زیرا اگر این تزریق بصورت عمقی نباشد و در زیر پوست تزریق شود موجب می شود پوست بینی را نازک و ملتهب نماید و در نتیجه ظاهر بینی را زشت نماید.
یک ماه بعد از جراحی بینی، زودترین زمانی است که بعد از جراحی بینی می توان کورتون را تزریق کرد زیرا که بهتر است بدن روند طبیعی خود را برای ترمیم بافت و کاهش ورم بینی آغاز کند. معمولا یک هفته بعد از تزریق کورتون بیمار می تواند تغییرات آن را مشاهده کند. در برخی موارد ممکن است این زمان طولانی تر شود.
تزریق کورتون بعد از جراحی بینی برای چه افرادی مناسب است
افرادی که دارای پوست بینی ضخیمی هستند(معمولا جراحی بینی گوشتی به دلیل داشتن پوست بینی ضخیم نیاز به تزریق کورتون برای کاهش ورم نوک بینی دارند.)
افرادی که مدت زیادی از جراحی بینی شان گذشته است واز ورم نوک بینی آن ها کاسته نشده است و ورم بینی بروی بینی آن ها به مقدار زیادی مشاهده می شود.
افرادی که جراحی بینی ترمیمی انجام می دهند.

تخمین هزینه عمل بینی

هزینه جراحی بینی

ملاحظات متعددی وجود دارد که هزینه نهایی رینوپلاستی را تخمین می زند؛ به موارد زیر دقت کنید:

# تجربه جراح

 دستمزد یک پزشک با شهرت و تجربه عالی ، به طور معمول از یک متخصص با تجربه و مهارت پایین تر، بیشتر است. اگرچه، بسیاری از بیماران به پرداخت هزینه اضافی تمایل دارند چراکه می دانند جراحی با تجربه بیشتر نتایج مطلوب تری هم کسب می کند.

# امکانات جراحی

 در صورتی که پزشک دارای امکانات انجام عمل در مطب نباشد، این کار در بیمارستان یا مرکز جراحی انجام می شود که این مکان ها هزینه های جداگانه نیاز دارد که بسته به موقعیت، شهرت و تجهیزات متفاوت است. در این مورد هم بسیاری از بیماران مایل به پرداخت هزینه های کمی بالاتر برای لذت بردن از ایمنی و راحتی بیشتر هستند.

# محل جغرافیایی

 هزینه جراحی پلاستیک درست مثل بسیاری از کالاها و خدمات در جامعه، متفاوت است. به طور معمول، عمل جراحی بینی در یک کلان شهر، مثل نیویورک و یا لس آنجلس بیشتر از یک ایالت محلی است.

# بیهوشی

رینوپلاستی را می توان تحت بیهوشی عمومی انجام داد که این نوع بیهوشی بر هزینه های درمان می افزاید. دستمزد متخصصان بیهوشی هم مانند جراحان با توجه به شهرت و تجربه بر هزینه های درمان می افزایند.

 # مراقبت در هنگام بهبودی

 پس از جراحی بینی، بیماران ممکن است نیاز به داروهای خاص یا مراقبت پس از درمان داشته باشند که بدون شک هزینه های نهایی درمان را تحت تاثیر قرار می دهد.

  بیماران باید به خاطر داشته باشند که هزینه های جانبی، هزینه های بیهوشی و مراقبت بعد از عمل همیشه در برآورد اولیه درمان درنظر گرفته نمی شود و متقاضی این عمل باید برای اطلاعات دقیق تر درباره این هزینه ها و هزینه های مربوطه تحقیق کند.

پرداخت هزینه

هنگامی که جراحی بینی صرفا برای جنبه های زیبایی انجام می شود، به ندرت توسط بیمه تامین هزینه می شود؛ با این حال، شرکت های بیمه اغلب برای موارد اصلاحی مثل جداسازی حفره ها یا سایر مسائل تنفسی هزینه ها را پرداخت می کنند. در این رابطه یک کارمند اداری حوزه درمان می تواند بیمار را راهنمایی کند که آیا واجد شرایط پوشش بیمه می شود یا نه.

نحوه انتخاب جراح بینی

  • ابتدا محدوده ای که قصد انجام جراحی بینی را دارید مشخص کنید.
  • با دوستان و آشنایان خود درباره جراح بینی صحبت کنید.
  • در صفحات گوگل به دنبال جراحی بینی خوب باشید.
  • در قسمت درباره دکتر سایت ها می توانید اطلاعات بسیاری درباره جراح بینی پیدا کنید.

اما به هیچ یک از این ها اعتماد کامل و بی قید و شرط نداشته باشید. اسیر غوغای تبلیغاتی فضای مجازی و واقعی نشوید!
به فضای واقعی بیایید ، با پزشک خود و بیمارانش دیدار کنید.
هیچ چیز در پزشکی جایگزین برخورد چهره به چهره نشده و نخواهد شد.
صداقت و درستی در کنار مهارت  تمام آن چیزی است که برای انتخاب جراح بینی خوب برای یک عمل زیبایی به آن احتیاج داریم.
تحصیلات، تجربه، مهارت ، هنر و درستکاری، اخلاق حرفه‌ای یک جراح بینی را ملاک این انتخاب قرار دهید.
فراموش نکنید که حتما نمونه کارهای آن ها را مشاهده،  سپس یکی را انتخاب کنید.
برای این  انتخاب به مطب یا کلینیک زیبایی جراح بینی خود رفته و با وی برای انجام چنین جراحی زیبایی مشورت کنید.
اهداف خود از انجام جراحی بینی را بیان کنید و اجازه دهید جراح بینی ، بینی شما را معاینه کند.
از جراح بینی بخواهید شدنی‌ها و نشدنی‌ها را در جراحی بینی شما به زبان ساده و مختصر برایتان شرح دهد.

عمل بینی مردانه | جراحی زیبایی بینی مردانه | بهترین فرم بینی مردانه
جراحی بینی

فرم مناسب برای جراحی بینی مردان | هزینه عمل بینی مردانه

تمایل به زیبایی هم در خانمها و هم در آقایان وجود دارد چه بسا که امروزه درصد تقاضای جراحی بینی در آقایان نیز به نسبت خانمها افزایش چشمگیری یافته است .

جراحی بینی فانتزی | نیمه فانتزی (عروسکی) + اعلام هزینه
جراحی بینی

جراحی بینی فانتزی | نیمه فانتزی (عروسکی)

جراح بینی بر اساس تناسب چهره و مطابق سلیقه بیمار اقدام به گرد نمودن یا زاویه دار کردن نوک بینی می نماید و همچنین جهت عروسکی کردن بینی نوک بینی را کمی سر بالا می کند.

عمل بینی طبیعی | ملاک‌های موفقیت عمل بینی | عمل بینی با اسکن سه بعدی و قالب کنترلی
جراحی بینی

عمل بینی به شکل طبیعی

در این مقاله در خصوص مدل بینی طبیعی صحبت شده است تا کسانی که می‌خواهند جراحی بینی انجام دهند با آگاهی بیشتری برای عمل اقدام کرده و جراحی رضایت بخشی داشته باشند.

عمل بینی استخوانی | جراحی بینی استخوانی | قیمت عمل بینی استخوانی
جراحی بینی

عمل جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی یکی از رایج ترین و شایع ترین جراحی های پلاستیک و زیبایی میان زنان و مردان ایرانی محسوب می شود که اگر چه با هدف زیبایی و داشتن ظاهری متناسب میان مردم باب شده ، اما در صورتی که این جراحی با همراهی و مشاوره یک جراح و پزشک متبحر و با تجربه انجام شود.

عمل بینی با لیزر  | عمل زیبایی بینی با لیزر | جراحی زیبایی بینی با لیزر
جراحی بینی

جراحی و عمل زیبایی بینی با لیزر

آیا جراحی بینی با لیزر امکان پذیر است؟آیا بینی را میتوان بدون جراحی لیزر کرد؟اگر بینی شما انحراف دارد و منحنی دارد به جراحی بینی با لیزر فکر نکنید .جراحی بینی با لیزر بیشتر به عنوان برطرف کردن یک عارضه پوستی روی بینی کاربرد دارد و با جذب گرما این عارضه های پوستی برطرف می شود...

عمل بینی گوشتی | جراحی بینی گوشتی | درصد جراحی های بینی گوشتی موفق
جراحی بینی

نکات مهم درباره ی جراحی بینی گوشتی موفق

عمل زیبایی بینی گوشتی یکی از پر‌ طرفدارترین انواع جراحی‌های زیبایی است. به جرات می‌توان گفت که کشور ما یکی از بهترین‌ها در این خصوص است و در علم جراحی بینی، مدام در حال پیشرف و به روز رسانی است.

هزینه عمل بینی
جراحی بینی

هزینه عمل بینی

در این مقاله در خصوص هزینه عمل بینی و سایر موارد مرتبط با جراحی که می‌تواند برای فرد متقاضی هزینه مازاد ایجاد کند صحبت شده است تا کسانی که می‌خواهند این جراحی را انجام دهند با آگاهی قبلی از هزینه‌ها و بررسی شرایط فعلی خود برای این جراحی اقدام نمایند.

آنچه باید درباره عمل جراحی بینی گوشتی بدانید
جراحی بینی

آیا عمل جراحی بینی گوشتی موفقیت آمیز خواهد بود؟

بینی های گوشتی برخلاف اسمشان دارای گوشت یا عضله زیادی نیستند بلکه مشخصات زیر را دارند: پوست ضخیم و چرب، مشخص بودن منافذ پوستی، پهن بودن ناحیه نوک بینی، زیاد بودن ضحامت پره های بینی، زیاد بودن پهنای قسمت تحتانی بینی، زیاد بودن ارتفاع پره های بینی از کنار، ضعیف بودن غضروف های بینی.

نکات مربوط به جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی

هزینه و نحوه فرآیند جراحی بینی استخوانی

بینی استخوانی یا اصطلاحا بینی عقابی یا قوز دار پوست بینی نازکی دارند و این پوست نازک به ظرافت تراش استخوان بینی هنگام جراحی بسیار کمک میکند تا نتیجه جراحی بینی اینگونه بینی های استخوانی بسیار زیبا جلوه کند .

انحراف تیغه بینی، علایم و عارضه، درمان، جراحی انحراف تیغه بینی
جراحی بینی

انحراف تیغه بینی چیست؟

انحراف بینی با توجه به شیوع خیلی زیاد در میان مردم و به دلیل اینکه تأثیرات بسیار زیادی بر نحوه زندگی و سلامت افراد می‌گذارد، بحث حائز اهمیت و  مهمی به شمار می‌آید.

رژیم غذایی قبل و بعد از جراحی بینی
جراحی بینی

رژیم غذایی مناسب پس از جراحی بینی

پس از تصمیم‌گیری برای انجام عمل رینوپلاستی ممکن است جراح توصیه کند که تا حد ممکن است غذاهای سالم مصرف کنید تا خطر بروز عوارض کاهش یابد و به بدن برای بهبود سریع‌تر پس از جراحی کمک شود. با اینکه نیازی به ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی پس از رینوپلاستی نیست.

اسپلینت یا گچ بینی چیست؟
جراحی بینی

اسپلینت چیست؟

اسپلینت بینی یا گچ بینی در واقع یک آتل پلاستیکی میباشد که از بینی شما محافظت می کند و به استخوان و غضروف های بینی کمک می کند تا زمان ترمیم از جایشان تکان نخورند. 

تامپون بینی چیست و چه کاربردی دارد؟
جراحی بینی

تامپون بینی چیست؟

مش یا تامپون از جنس گاز استریل می باشد و پس از آغشته شدن به پماد تتراسیکلین در داخل بینی به منظور جلوگیری از خونریزی و استحکام از درون بینی قرار می گیرد.

آموزش کامل نحوه چسب زدن بینی پس از جراحی
جراحی بینی

چسب بینی بعد از عمل

پس از انجام عمل، بینی متورم می‌شود و چسب زدن بینی پس از انجام جراحی کمک می‌کند زودتر ورم بینی شما از بین برود و روند بهبودی تسریع شود. چسب زدن علاوه بر کاهش میزان التهاب و تورم بینی، سبب می‌شود بینی شکل بهتری به خود بگیرد.

انواع جراحی پلاستیک بینی باز و بسته
جراحی بینی

انواع جراحی پلاستیک بینی

در پانزده سال اخیر یکی از سوالاتی که برای جراحان بینی همواره مطرح بوده است این است که روش باز یا بسته کدام یک برای جراحی بینی ارجح است و نتیجه کدام بهتر است؟ این دو روش در واقع دو رویکرد متفاوت جهت دسترسی به ناحیه عمل هستند و گرنه تکنیک نیستند.

14 سوال اساسی که باید از جراح بینی بپرسید
جراحی بینی

پرسش های جراحی بینی

اولین اقدام برای جراحی بینی انتخاب پزشک می باشد. برای انتخاب جراح خود ابتدا از اطرافیان تحقیق کرده چند پزشک را کاندید قرار دهید و پس از تماس با مطب از طریق منشی در مورد ساعت حضور پزشک اطلاعات بگیرید.

19 نکته مهم پس از عمل جراحی بینی
جراحی بینی

نکات مهم پس از جراحی بینی

وقتی شما جراحی بینی انجام می دهید مطمئنا همه چیز تمام نشده بلکه شما ابتدای کار هستید و باید به یکسری نکات عمل کنید تا بهبودی کامل خود را به دست آورید.

فعالیت های قبل از عمل جراحی بینی
جراحی بینی

نکات مهم قبل از عمل جراحی بینی

قبل از عمل جراحی بینی مانند هر عمل جراحی دیگری نیاز به یکسری از فعالیت ها توسط پزشک و خود بیمار وجود دارد که بهتر است در این زمینه آگاهی کامل داشته باشید تا به عواقب آن دچار نشوید.

  • 1